9 bin sözleşmeli personel alınıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlığın taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli alacaklarını bildirdi.

Haberler 13.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Salk Bakan Fahrettin Koca, Bakanln tara tekilat hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, Kamu Personel Seçme Snav (KPSS) puanna göre Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) tarafndan yaplacak merkezi yerletirme ile 8 bin 844 sözlemeli salk personeli alacaklarn bildirdi.

Koca, Twitter hesabndan, sözlemeli salk personeli almna ilikin açklama yapt.

Açklamada, Bakanln tara tekilat hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanna göre ÖSYM tarafndan yaplacak merkezi yerletirme ile 8 bin 844 sözlemeli salk personeli alyoruz. bilgisini veren Koca, unlar kaydetti:

SÖZLEMEL SALIK PERSONEL

Bu kapsamda, 3 bin 762si hemire, bin 91i ebe ve 3 bin 476s salk teknisyeni-salk teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalmac, biyolog, odyolog, çocuk geliimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, i ve ura terapisti, dil ve konuma terapisti, perfüzyonist ve salk fizikçisi unvanlarnda alm yaplacak. Tercih Klavuzu, ÖSYMnin internet sitesi üzerinden yaynlandktan sonra adaylar, tercihlerini 14-20 ubat 2020 tarihleri arasnda yapabilecek. Duyurular, Bakanlmzn Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.

Bakan Koca, 2020 yl sözlemeli salk personeli almna esas planlama çalmalarnn da bittiini vurgulayarak, Pozisyon ihdas ve açktan atama izni için ilgili kurumlarla görümelerimiz devam ediyor. ifadesini kulland.

Atamalarn, vatandalara daha nitelikli salk hizmeti sunulmasnda önemli katklar salayacana inandn belirten Koca, atamalarn salk camiasna hayrl olmas temennisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git