Konutta ikinci indirim!

TOKİ tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik ikinci indirim kampanyası 23 Eylül'de başlayacak.

Haberler 14.09.2019 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanl Toplu Konut daresi Bakanl (TOK) tarafndan borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve i yeri alclarna yönelik her yl yaplan indirim kampanyasnn bu yl ikincisi düzenlenecek. Yüzde 22 indirim uygulanacak kampanyaya bavurular 23 Eylülde balayacak.

TOK Bakan Ömer Bulut, Bakanlk tarafndan konut ve i yeri alclarna yönelik her yl yaplan indirim kampanyasna ilikin açklamalarda bulundu.

Bulut, konut sektörünün öncüsü ve sosyal devletin yansmas bir kurum olarak ekonomideki gelimelere katk salamak ve vatandalarn taleplerine cevap vermek için geri ödemeleri devam eden gayrimenkullere yönelik indirim kampanyas düzenlediklerini söyledi.

Borcunu erken kapatp tapusunu almak isteyen konut ve i yeri alclarndan indirim kampanyasna youn talep geldiini belirten Bulut, vatandalarn beklentileri üzerine 2019 yl için indirim kampanyasnn ikincisini düzenlemeye karar verdiklerini, bu kampanyada da indirim orann yüzde 22 olduunu dile getirdi.

- Kampanyada esnek ödeme kolayl

Bulut, indirim kampanyasndan yararlanmak isteyen konut ve i yeri alclarnn 23 Eylül-18 Ekimde ilgili bankaya bavuruda bulunabileceini dile getirerek, Kampanyadan yararlanp tapularn hemen almak isteyen vatandalarmzn son bavuru tarihine kadar bavurularn yapmas gerekir. Bu tarihten sonra yaplacak borç kapatmalarnda söz konusu indirim oranndan yararlanlmas mümkün olmayacak. dedi.

Bu yl ikincisini düzenledikleri indirim kampanyasnda esnek ödeme plan uyguladklarn vurgulayan Bulut, öyle konutu:

Kampanyamzdan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandalarmz da yararlanabilecek. Borcun tamamn kapatamayacak vatandalarmz borç bakiyesinin yüzde 25inden az olmamak artyla yaptklar pein ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasndan faydalanabilecek. Finansal anlamda olumlu gelimelerin yaand ülkemizde enflasyon ve faizlerin dütüü bu ortamda belirlediimiz yüzde 22 indirim orannn vatandalarmzn lehine olduunu düünüyorum.

Bulut, indirim uygulamas kapsamna alnan projelerdeki konut ve i yeri alclarnn bavuru tarihi itibaryla TOKye ödemekle yükümlü olduklar aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmamas gerektiini vurgulad.

- Arac bankalardan konut kredisi kullanlabilecek

Kampanyadan satlar 2018in Haziran aynn 30. gününe kadar vadeli olarak idareden konut ve i yeri satn alm olup, geri ödeme taksitleri en geç 30 Haziran 2018den önce balam konut ve i yerleri alclarnn yararlanabileceini belirten Bulut, vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerin indirim kampanyasna dahil edilmediini söyledi.

TOK Bakan Bulut, kampanya kapsamndaki konut alclarnn borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak istemeleri halinde gayrimenkul sat sözlemesini imzaladklar arac bankalardan konut kredisi kullanabileceklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git