Pakdemirli dalış yaptı

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, denizlerdeki kirliliğe dikkat çekmek için Çeşme'deki Eşek Adası açıklarında, dalış yaptı. Dalış kıyafeti giyen ve tüple su altına dalan Pakdemirli, dalgıçlarla birlikte denizde bırakılan atıl vaziyetteki ağları temizledi.

Haberler 15.07.2019 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Denizlerdeki Av Araçlarnn Temizlenmesi Projesi kapsamnda, dal yapt. Tarm ve Orman Bakanl zmir l Müdürlüünün Reis Bey isimli su ürünleri kontrol tekne ile çeme Dalyandan hareket eden Bakan Pakdemirli ve dal ekibi, Eek Adas yaknlarnda demir att. Dal yapmadan önce gazetecilere açklamalarda bulunan Bakan Pakdemirli, Bugün denizlerdeki av araçlarn temizlenmesi projesi kapsamnda buradayz. Bu proje bizim Balkçlk ve Su Ürünleri Genel Müdürlüümüzün projesi. imdilik tamamen devletimizin, bakanlmzn imkanlaryla gerçekleiyor. Ama ilerleyen günlerde burada inallah sivil toplum örgütleri de olacak dedi.

ELMZDE BR TANE DÜNYA VAR

Denizleri gelecek nesillerden emanet aldklarn ifade eden Bekir Pakdemirli, Bunun farknda olmamz gerekiyor. Her kayna olduu gibi denizlerimizi de çok verimli kullanmamz lazm. Denizlerin altn su gibi görmemek lazm. Altta bir ekosistem, bitki örtüsü var. Bunlar koruma anlamnda her türlü çabay ve gayreti sarf etmemiz lazm. Koruma kullanma dengesine riayet etmemiz lazm. Elimizde bir tane dünya var ama 7 dünya varm gibi tüm dünya bunu harcyor. Biz de bu ie bir katk olsun diye bata alarn, sepetlerin ve dier av gereçlerinin temizlenmesiyle ilgili bir kampanya balattk diye konutu.

DENZDEN 4 BN 500 ADET SEPET VE BENZER AV ARAçLARI TOPLADIK

600 lokasyonda 65 bin dekar alan taradklarn, burada da 450 bin metrekare a tespit ettiklerini ve bunlar toparladklarn söyleyen Bakan Pakdemirli, 4 bin 500 adet de denizlerden sepet ve benzeri av araçlar topladk. öyle izah edeyim 100 metre a yaklak 300 deniz canlsn, organizmasn ortadan kalkmasna sebep oluyor. Bizim u ana kadar yapm olduumuz çalmalarla 1,5 milyon deniz canlsn ve ekosistemi korumu, kollam oluyoruz. Dünyada da böyle bir durum söz konusu. Geçen yl 650 bin ton a atlm dünyada. Bunlar bir ekilde denize kart eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git