TESK'ten sicil affı talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Yeni yasa çıkarılarak, tüm bankaların sicil affına uyması kesin bir şekilde belirlenmeli ve düşen faizlerden esnafımızın da yararlanması sağlanmalı"

Haberler 14.09.2019 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, geçmi yllarda çkarlan sicil aflarnn esnaf ve sanatkarn yarasna merhem olmadn belirterek, Yeni yasa çkarlarak, tüm bankalarn sicil affna uymas kesin bir ekilde belirlenmeli ve düen faizlerden esnafmzn da yararlanmas salanmal. ifadelerini kulland.

Palandöken, yazl açklamasnda, Merkez Bankasnn 2 ay içinde 2 kez faizleri düürdüünü anmsatt.

Bankalarn da ayn ekilde kredi faizlerini aa çektiini vurgulayan Palandöken, 2003, 2009 ve 2017 yllarnda 3 kez çkarlan sicil aff zorunlu olmad için birçok banka tarafndan tannmad. Esnaf ve sanatkarmzn gelecei bankalarn insafna braklmamal. Türkiye Büyük Millet Meclisinde etkin bir sicil aff için net karar verilmeli. Yeni yasa çkarlarak, tüm bankalarn sicil affna uymas kesin bir ekilde belirlenmeli ve düen bu faizlerden esnafmzn da yararlanmas salanmal. deerlendirmesinde bulundu.

TESKten sicil aff talebi

Palandöken, tüm bankalarn zorunlu uygulayacaklar etkin bir sicil affnn esnaf için gereklilik olduuna dikkati çekerek, ekonominin can damar olan esnaf ve sanatkarlarn geçmi yllardaki borçlar nedeniyle krediye ulaamadn bildirdi.

Borçlarn ödeyen ve kredi almak için emekli maan taahhüt gösteren esnafa kredi verilmediini vurgulayan Palandöken, unlar kaydetti:

Birçok banka, özellikle de özel bankalar, geçmi dönemlerde kredi taksitlerini ya da kredi kart borcu ödemesini bir gün aksatanlar bile kara listeye ald. Oysa esnaf ve sanatkarlarmz günümüz artlarnda finansman desteine çok fazla ihtiyaç duyuyor. Esnaf ve sanatkarlarmzn rahat bir nefes alabilmesi için krediye ulamalarnn önündeki kara liste engeli bir an önce kaldrlmal. çok sayda esnaf ve sanatkarmz, bankalarn sicil affna uyarak kara listeyi tamamen kaldrmasn dört gözle bekliyor.

Ana Sayfaya Git