AB'den Kovid-19 aşı çalışmaları için 1 milyar avro

Avrupa Birliği (AB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının bulunması çalışmaları için 1 milyar avro taahhütte bulundu.

Haberler 05.05.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AB Komisyonu Bakan Ursula von der Leyen, video konferans yoluyla düzenlenen Kovid-19 ile Küresel Mücadele Uluslararas Taahhüt Etkinliinde konutu.

Kovid-19 as ve tedavisinin bulunmasnn hzlandrlmas için küresel boyutta bir i birliiyle bu etkinlii düzenlediklerini belirten von der Leyen, bulunacak a ve tedaviyi dünyann her köesine ulatrmak istediklerini belirtti.

Von der Leyen, balangçta etkinliin hedefinin 7,5 milyar avroluk bir fon olduunu, ileride daha fazlasna ihtiyaç duyulacan ifade etti.

AI çALIMALARI çN 1 MLYAR AVRO

Küresel salk örgütleri ile tüm ilgili ortaklar arasnda bir küresel i birlii balatmak istediklerini vurgulayan von der Leyen, toplantda taahhütte bulunacak devletlere ve dier katlmclara teekkür etti.

Von der Leyen, ABnin Kovid-19 ile mücadele kapsamnda bugün 1 milyar avroluk taahhütte bulunduunu söyledi.

AB Konseyi Bakan Charles Michel de virüsün ancak a ve uygun tedaviyle tarih olabileceini söyledi.

Afrika gibi krlgan salk sistemine sahip ülkelerin i birliinin merkezinde yer almas gerektiini belirten Michel, tarihte benzer örnekler yaandn ve insanolunun bunun üstesinden gelmeyi baardn anmsatt.

Türkiyeyi Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann temsil ettii bugünkü etkinliin ortak bakanlar AB, Fransa, Almanya, spanya, talya, ngiltere, Norveç, Suudi Arabistan ve Kanadadan oluuyor.

Dünya Salk Örgütü de etkinliin ortak kurulular arasnda bulunuyor.

Ana Sayfaya Git