Abonelere güncelleme uyarısı

DEPSAŞ abonelerin herhangi bir mağduriyetle karşılaşmamaları için eksik ve hatalı bilgilerini mutlaka güncellemeleri gerektiğini duyurdu.

Haberler 19.08.2020 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Perakende Sat A. bilgilerinde eksiklik veya hata olan abonelere verilerinizi güncelleyin uyars yapt. Toplam 2 milyon 20 bini bulan abonenin yaklak 400 bin tanesinin kaytlarnda eksik veya hatal bilgiler olduu tespit edildi. irketin sunduu hizmetlerden en iyi ekilde yararlanabilmek ve herhangi bir maduriyet yaamamak için eksik veya hatal bilgisi bulunan ve kendilerine bilgi güncelleme çarsnda bulunulan abonelerin 444 69 96 numaral telefon üzerinden bilgilerini en ksa sürede güncellemeleri istendi.

DEPSA Genel Müdürü Murat Karagüzel, sorumluluk bölgelerini oluturan Diyarbakr, anlurfa, Mardin, Batman, Siirt ve rnakta toplam 2 milyon 20 bin abonenin bulunduuna dikkat çekerek, Bu abonelerimizden halen 400 bin kadarnn bilgilerini güncellemesi gerekiyor dedi.

SON 3 YILDA 300 BN ABONEMZ BLGLERN GÜNCELLED

Genel Müdür Murat Karagüzel, T.C. kimlik no, posta adresi, telefon numaras, e-posta gibi bilgileri eksik olan abonelerin irketin verdii baz hizmetlerinden gerei gibi yararlanamadn belirterek, Dier perakende sat irketleri gibi biz de sk sk abonelerimize çarda bulunarak olas deiikliklerde mutlaka abone bilgilerini güncellemelerini istiyoruz. Sadece son 3 ylda yaptmz çarlarn da etkisi ile 300 bin kadar abonemiz irketimize bavurarak bilgi güncellemesi yapt. Ancak halen 400 bin kadar abonemizin eksik olan bilgilerini tamamlamas gerekiyor diye konutu.

ABONELK FL KULLANICI ADINA OLMALI

Özellikle abone deiiklii gibi durumlarda fiili elektrik kullanclarnn eski abone üzerinden enerji tüketmeye devam ettiini hatrlatan Karagüzel, perakende sat sözlemesinin mutlaka fiili kullancnn adna olmas gerektiine dikkat çekti. Bu nedenle abonelerine bilgilerini sk sk güncellemeleri ve abonelii kendi adlarna yapmalar çarsnda bulunduklarn kaydeden Karagüzel, Elektrik tüketicilerinin bilmesi gereken en önemli konu, sözlemenin mutlaka fiili kullancnn adna olmas gerektiidir. Kaytl abonenin, fiili kullancnn birinci derece yakn olmas da bu durumu deitirmemektedir ifadelerini kulland.

DEPSA yetkililerinin verdikleri bilgilere göre, birçok kii, babasnn, annesinin, eski kiracnn veya ev sahibinin adna kaytl olan abonelik üzerinden elektrik tüketiyor. Bu tür kullanm, 28994 sayl Elektrik Piyasas Tüketici Hizmetleri Yönetmeliine göre usulsüz enerji kullanm suçu kapsamna giriyor ve cezai yaptrm bulunuyor. Bu yüzden abonelii kendi adna olmayan tüketicilerin, ileride herhangi bir maduriyet yaamamalar ve verilen hizmetlerden gerei gibi yararlanabilmeleri için DEPSAa bavurarak kendi adlarna hazrlanacak perakende sat sözlemesini imzalamalar gerekiyor.

Güncelleme yapmayan madur olabilir

Genel Müdür Karagüzel, bilgi güncellemesi yapmayan abonelerin maduriyetle kar karya kalabileceini ifade ederek, unlar kaydetti:

Abonelerimiz telefon numaras veya e-posta adreslerini deitirdiinde irketimize bilgilendirme yaplmad için, borç hatrlatma SMSleri ve dier bilgilendirme mesajlarn kendilerine ulatramyoruz. Bu da ileride elektriinin kesilmesine kadar uzanan çeitli maduriyetlere yol açabiliyor. Abonelerimize ulaabilmek ve taleplerini daha hzl çözebilmek için bilgilerin güncel olmas büyük önem tayor. Sistemde tüm bilgileri ile telefon numarasn da kaydeden müterilerimize fatura bilgilerini sayacn okunduu ilk anda ve son ödeme tarihi geçmi ise enerji kesme ilemi yaplmadan birkaç gün önce ksa mesaj göndererek hatrlatyoruz. Ücretsiz verilen bu hizmet ile müterilerin ödeme yapmay unutmalarndan kaynaklanan gecikme faizi ve enerji kesilmesi ileminin de önüne geçmi oluyoruz.

Ana Sayfaya Git