Adilcevaz cevizi tescillendi

BİTLİS’in Adilcevaz İlçesi’nde yetişen dünyaca ünlü kaliteye sahip 'Adilcevaz cevizi', Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından resmen tescillendi.

Haberler 03.03.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankarada düzenlenen toplantda, Adilcevaz Cevizi Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüünce oluturulan komisyonda alnan kararla, Adilcevaz13 ve Kazankaya adlaryla tescillendi. lçede yaklak 5 yldr sürdürülen çalmalar kapsamnda iki isimle tescillenen Adilcevaz cevizi, bundan böyle sertifikal olarak ilçe ekonomisine önemli katk salayacak.

ADLCEVAZ CEVZ TESCLLEND

Adilcevaz Belediye Bakan Necati Gürsoy da, Adilcevaz cevizi için önemli bir adm atldn belirterek, Adilcevaz cevizinin sertifika almas için çok uratk. Adilcevaz cevizinin tad, ya, aromas ve kabuunun ince olmas, bu yöreye has bir özelliktir. Bizler de bu ceviz aaçlarndan örneklerle bakanla bavurduk. Uzun uralar sonucunda cevizimizi Adilcevaz13ün yan sra ilçemizde ceviz yetitiriciliinin gelimesine önemli katklar olan ve bu konuda büyük çaba gösteren Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Rektör Yardmcs Prof. Dr. Ahmet Kazankayann soyadn verdik. nallah bundan böyle Adilcevaz cevizi ilçemiz ekonomisine önemli katklar salayacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git