Adilcevaz’da ceviz hasadı başladı

BİTLİS'in Adilcevaz İlçesi'nde sonbahar ayları ile birlikte ceviz hasadına başlandı. Ceviz hasadı eski usül sırıklarla yapılıyor.

Haberler 06.10.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyüklüü ve lezzeti ile kaliteli ceviz çeitleri arasnda bulunan Adilcevaz cevizinin hasadna balanmasyla birlikte üreticiler, youn çalma içerisine girdi. Halkn büyük bir çounluu tehlikelere aldrmadan ceviz aaçlarna çkarak hasad srklarla yapyor. Adilcevaz cevizinde, son 3 ylda istedikleri verimi alamayan üreticiler, bu yl ceviz hasadndan yüksek rekolte bekliyor.

lçenin Atatürk Mahallesinde ceviz yetitiricilii yapan Kenan Budak, yllardan bu yana dededen kalma yöntem olan srkla ceviz hasad yaptklarn söyledi. Cevizin ilçe halk için önemli bir gelir kayna olduunu belirten Budak, öyle dedi:

CEVZ HASADI BALADI

Silkeleme makinemiz olmad için cevizlerimizin hasadn beden gücüyle srklar kullanarak yapyoruz. Cevizlerimiz geçen yllara göre daha verimli ve kaliteli. Fakat aaçlarmzdan daha iyi verim alabilmemiz için lçe Tarm Müdürlüünün çaba göstermesini istiyoruz. Biz de kendi imknlarmzla ancak bu kadarn yapabiliyoruz. Bizler geçim kayna olarak cevizi her zaman ön planda tutuyoruz. Cevizleri tane olarak sattmz gibi, teneke ve kiloyla da satyoruz. Adilcevaz cevizinin kilosunu kalitesine göre 30- 40 liradan satyoruz. Cevizlerimiz çok kaliteli bir ceviz olduu için yüksek fiyatlara da alc buluyor.

Ana Sayfaya Git