Afet bölgelerinde yaralar TOKİ eliyle sarılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bütün doğal afetlerde olduğu gibi yangından sonra da yaraların sarılması için idarenin yapı inşaatı sorumluluğunu yerine getirdiğini bildirdi.

Haberler 28.08.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TOKden yaplan yazl açklamada Türkiyenin dört bir yannda sosyal konuttan kentsel dönüüme, sosyal donatdan millet bahçesine kadar pek çok proje hayata geçirilirken, bir yandan da deprem, sel, heyelan ve yangn gibi afetlerden sonra ev ve i yerleri zarar gören vatandalarn yaralarnn sarld belirtildi.

Afetlerden sonra inaat yapm ileri TOK tarafndan yürütülürken, hak sahibi belirleme, borçlandrma veya afetzedelere sözleme imzalatma gibi ilemler ise dier ilgili kurumlarca gerçekletirildii kaydedilen açklamada, bu kapsamda Elaz ve Malatyada yapmn tamamlad deprem konutlarn çok ksa bir sürede teslim eden TOKnin, Giresunda yaanan sel sonras konut ve dükkanlarn inasna balad, Dereli ve Doankentteki projelerin tamamlanma aamasna geldii, zmir depreminden etkilenen bölgelerde de ina çalmalarnn hzla devam ettii bildirildi.

YANGINDAN ETKLENEN BÖLGELERDE YAPIMINA BALANAN EVLERN

TOK, Rizede yaanan sel ve heyelanlarn ardndan ilçe ve köylerde yeni konutlarn ina çalmalarna balandn bildirdi. Açklamada u ifadelere yer verildi: Bütün doal afetlerde olduu gibi yangndan sonra da yaralarn sarlmas için TOK, yap inaat sorumluluunu yerine getiriyor. Bunun haricinde borçlandrma, sözleme imzalatma ve hak sahibi belirleme gibi dier iler ise sorumlu ilgili dier kurumlar tarafndan yerine getiriliyor.

çevre ve ehircilik Bakanl koordinasyonunda afetler sonras ilk saatlerde çalmalarna balayan TOK, yanan bölgelerde evlerini kaybeden vatandalar için yöresel mimariye uygun, ahr, deposu, bahçesi olan köy evleri projeleri hazrlayarak inaatlara balad. TOK tarafndan yapmna balanan evlerin 1 ylda tamamlanarak vatandalara teslim edilmesi hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git