Ağbal'dan yapılandırmada "son 3 gün" uyarısı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını sağlayan 7020 sayılı kanuna başvuru süresinin 30 Haziran'da bittiğini belirterek, "Son 4 gün kaldı. Vatandaşlarımız bu son ve büyük fırsattan yararlansın. Süre uzatımı kesinlikle olmayacak." dedi.

Haberler 28.06.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Abal, 7020 sayl kanunun esasen 1 Temmuz 2016-31 Mart 2017 tarihlerinde ödenmemi kamu alacaklarn yaplandrmak amacyla çkarldn söyledi.

Buna karn, daha önceki yaplandrma kanunlarna hiç müracaat etmemi vatandalarn da bu kanun kapsamnda, geçmi dönemlere ait borçlar için bavuruda bulunabileceklerini belirten Abal, Bir daha yeniden yaplandrma kanunlar olmayacak. Bu son frsat. Kanun, örenciden çiftçiye, memurdan esnaf ve sanayiciye kadar çok geni bir kitleyi ilgilendiriyor. Vatandalarmz bu son ve büyük frsattan mutlaka yararlansn. diye konutu.

Vatandalarn yeniden yaplandrmaya müracaat etmelerini çok önemsediklerini dile getiren Abal, Kanundan yararlanmak için son 4 gün kald. Süre uzatm kesinlikle olmayacak. Tüm vergi dairelerimiz de son 3 gün, yani çaramba, perembe ve cuma günleri saat 00.00a kadar açk olacak. ifadelerini kulland.

Abal, müracaatlarn vergi dairelerine bizzat gidilerek, posta yoluyla ya da Gelir daresi Bakanlnn (GB) internet sayfas üzerinden yaplabileceini söyledi.

GBin internet sitesinden 30 Hazirana kadar ister gece ister gündüz, her an bavuru yaplabileceine dikkati çeken Abal, u ana kadar bavurularn büyük ksmn internetten aldklarn, vatandalarn bu kanal kullanarak, ilemlerini rahatça yapabileceini kaydetti.

- Bu ay sadece bavuru yaplacak

Önceki yaplandrma kanunlarnda vatandalarn bavurularn arlkla son güne braktktan sonra ek süre istediini gördüklerini anlatan Abal, Müracaata gidildiinde para istemiyoruz. Bu ay sadece bavuru yaplacak. Ödemeler temmuzda balyor. dedi.

Bakan Abal, haziran aynda müracaat edildikten sonra, ilk ödemelerin vergi dairelerine olan borçlar için temmuz aynda, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ise austos ay içerisinde yaplacan, ödemelerde de 36 aya kadar taksit imkan bulunduunu bildirdi.

Uygulamadaki son rakamlar da paylaan Abal, Bayramdan önceki son rakamlara göre, 1 milyon 423 bin dilekçe ile 723 bin vatandamzn bavurusunu aldk. 5,6 milyar liralk alacak bu sayede yaplandrld. Bu rakamlarn özellikle son 3 günde hzla artmasn bekliyoruz. ifadesini kulland.

- Kanun kapsamna giren alacaklar

Maliye Bakan Naci Abal, kanun kapsamna giren alacaklar da öyle sralad:

Maliye Bakanlna olan vergi borçlar, Gümrük ve Ticaret Bakanlna gümrük vergisi borçlar, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanlna, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanl ve Orman Genel Müdürlüüne ait kredi borçlar kanun kapsamnda olacak. Maliye Bakanl açsndan bakldnda tüm vergiler, vergi cezalar, gecikme zamlar ve faizleri yeniden yaplandrma kapsamnda bulunacak. Trafik, askerlik, seçim, nüfus para cezalar, karayollarnda usulsüz geçiler nedeniyle kesilen para cezalar, örencilerin örenim kredisi borçlar, ecrimisiller de kanun kapsamnda yaplandrlabilecek. SGKya olan prim borçlar ve buna bal idari para cezalar da kanun kapsamnda yaplandrlabilecek.

- Birikmi gecikme faizinden kurtulma ans

Kanundan yararlanan vatandalarn, borçlarnn büyük bir bölümünden kurtulduklarnn altn çizen Abal, sözlerini öyle tamamlad:

Vatandalarmz mutlaka bavurularn yapsnlar. Vergi borçlarnn ödenmesi için önlerinde 1 ay, SGKya olan borçlar için 2 ay daha olacak. Kanundan yararlananlar, bugüne kadar birikmi gecikme faizlerinin neredeyse tamamna yaknndan kurtuluyor. Neredeyse ana paray ödeyerek, borçlar kapanyor. Bir kez daha hatrlatmam gerekirse, son 4 güne girdik. Bir daha böyle genel yaplandrma kanunlar olmayacak. Bu son frsattan tüm vatandalarmz yararlanmaya davet ediyorum. Bavurularn yapan vatandalarmza da imdiden teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git