Aile Şirketleri Diyarbakır'da!

2014 yılında ilk mezunlarını veren Akademi’nin yeni eğitim dönemi ilk defa İstanbul dışında Diyarbakır'da düzenleniyor.

Haberler 05.04.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akbank Aile irketleri Akademisinin yeni eitim dönemini Diyarbakrda gerçekletiriyor.

Akbank açklamasna göre, banka, Sabanc Üniversitesi Yönetici Gelitirme Birimi EDU i birliiyle hazrlad Akbank Aile irketleri Akademisi ile irketlerin kurumsallamasn ve sürdürülebilir olmasn salyor. 2014 ylnda ilk mezunlarn veren Akademinin yeni eitim dönemi ilk defa stanbul dnda bir ilde düzenleniyor. Dün itibariyle balayan ve üç gün sürecek olan Diyarbakrdaki programa irket sahibi ya da irkette çalan aile üyeleri katlyor.

Akbank Aile irketleri Akademisi Diyarbakrda

Akbank Aile irketleri Akademisi, aile iletmelerinin rekabet gücünü artrma ve salkl büyümelerini salama, sürdürülebilirlik ve kurumsallama çalmalarna destek olmay hedefliyor. Program kapsamnda stratejik yönetimden i gelitirme ve inovasyona, kurumsallamadan, finansa, irketlerde iyi yönetim uygulamalarndan, hukuki konulara ve insan kayna yönetimine kadar pek çok konuda aile irketi temsilcilerinin ihtiyaç duyaca balklar ele alnyor. Dünyadan ve Türkiyeden örneklerle teori ile pratii birletiren bilgilere yer veriliyor. Aile irketleri için tasarlanan program kapsamndaki dersler; her biri konusunda uzman ve i dünyasnda üst düzey yöneticilik yapm EDU danmanlarnn yan sra programa katkda bulunan Deloitte Türkiye eitimcileri tarafndan veriliyor.

Sabanc Üniversitesi Yönetici Gelitirme Birimi EDU, Akbank Aile irketleri Akademisi eitim programlarn, tamamen aile irketlerinin geliim ihtiyaçlarna özel en uygun içerikler ve en etkin örenme yaklamlar kullanlarak tasarlad. Eitim programlarna katlan aile irketleri, deien dünyaya ayak uydurmak ve sürdürülebilirlii esas alan bir iletme olma yolunda önemli bir adm atyor.

Açklamada görülerine yer verilen Akbank KOB Bankaclndan Sorumlu Genel Müdür Yardmcs Bülent Ouz, baz aile irketlerinin devam edememesinin nedenlerinin banda, nesilden nesile geçi plannn ve tanmlanm bir sürecin olmadna iaret etti. Aile irketlerinde irket içi kurallarn yan sra doal olarak duygularn da devreye girdiini belirten Ouz, unlar kaydetti:

Duygularn youn olduu bu ortamda irketlerin gelecek nesillere salkl olarak devam etmesi için kurumsallamas art. Uzun vadede aile içi anlamazlklar, profesyonellerin bu irketlerde yaad zorluklar gibi birçok sorun nedeni ile büyüme ve finansal baar sürdürülemiyor. Firma sahipleri irket içi sorunlarla urarken bir yandan da rekabetle baa çkmak zorunda kalyorlar. Yllarca aln teri ile çalp büyük bir özveriyle devam ettirdikleri irketleri ite bu ortamda yok olma noktasna gelebiliyor. Bu program çok önemsiyoruz çünkü aile irketlerinin büyümesinin Türkiye ekonomisinin gelimesi için kritik olduuna inanyoruz. Bugüne kadar stanbulda düzenlediimiz programmza Türkiyenin çeitli illerinden KOBler katlm salarken bu kez ilk defa Akbank Aile irketleri Akademisini stanbul dnda bir ilde Diyarbakrda ilimizin aile irketlerine özel gerçekletiriyoruz.

- Aile irketleri Türkiyede özel sektörün ana lokomotifini oluturuyor

Sabanc Üniversitesi Yönetici Gelitirme Birimi EDU Direktörü Dr. Cüneyt Evirgen de aile irketlerinin Türkiyede özel sektörün ana lokomotifini oluturduunu aktard. Salkl büyüme, irket devamll ve yeni kuaklara ii devredebilmek için kurumsallamann temellerini salam atmak gerektiini dile getiren Evirgen, Akbank i birlii ile 4 yldr hayata geçirdiimiz Aile irketleri Akademisinde irketlerin rekabet güçlerini arttrarak karl büyümelerine destek vermeyi amaçlyoruz. Strateji, i plan, finans, aile anayasas, iç denetim gibi kurumsallamann temas ettii ana konulara deinilen programda aile irketlerinin geliim ihtiyaçlarna özel içerikler sunuyoruz. lerleme için deiim ve geliimin kaçnlmaz olduu bu dönemde Sabanc Üniversitesi, EDU olarak Akbank Aile irketleri Akademisi programn Diyarbakrda gerçekletirerek bölge ve ülke ekonomisine önemli katk salayacak bir adm attmza inanyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git