Ajansın getirisi

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da kalkınma ajansı desteğiyle 1 milyar 97 milyon lira ekonomiye kazandırıldı

Haberler 10.02.2021 - 06:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karacada Kalknma Ajansnn destekledii projelerle 12 ylda Diyarbakr ve anlurfada 1 milyar 97 milyon lira ekonomiye kazandrld.

Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral, Sanayi ve Teknoloji Bakanl Kalknma Ajanslar Genel Müdürlüü koordinasyonunda 2009dan bu yana Diyarbakr ve anlurfann ekonomik ve sosyal kalknmas adna önemli çalmalar yürüttüklerini söyledi.

Bölgenin gelimesine yönelik projeksiyonlar oluturduklarn, stratejiler gelitirdiklerini ifade eden Maral, bunu da yereldeki bütün paydalarla i birlii yaparak gerçekletirdiklerini belirtti.

Maral, Buna göre tasarladmz 2014-2023 yllarn kapsayan bölge planmz var. 10 yllk periyotta bölgenin dinamikleri, frsatlar ve atlabilecek admlar belirlendi. Bu plan dorultusunda çalma sürdürürken yatrm destek mekanizmalarn da etkin olarak iletiyoruz. dedi.

1212 PROJEYE 2020 YILI FYATLARIYLA 779 MLYON LRA KAYNAK AKTARILDI

Diyarbakr ve anlurfada kurduklar yatrm destek ofislerinin bulunduunu anlatan Maral, ofislerde yatrm ortamnn iyiletirilmesi adna önemli çalmalar gerçekletirdiklerini, ücretsiz danmanlk hizmeti verdiklerini bildirdi.

Maral, danmanlk hizmeti kapsamnda giriimcinin i fikrinin olgunlatrlmas, yatrmclarn bölgeye davet edilmesi, bölgenin detaylar ve frsatlarnn anlatlmas, yatrm karar verilmise bürokratik engellerin almas noktasnda destek sunduklarn belirterek, sözlerini öyle sürdürdü:

Bütçemiz var. Bakanln uygulad Cazibe Merkezleri Destekleme Program ve Sosyal Gelimeyi Destekleme Program var. O çerçevede hibe veya yenilikçi finansman destekleri araçlarn kullanarak destekler veriyoruz. Geçen yldan bu yana pandemi sürecini yayoruz. Geçen yl bu nedenle tasarladmz baz çalmalar gerçekletiremedik ama bir noktada da strateji deiikliine gittik.

Maral, salgn sürecinde Kovid dayankllk adnda bir program uyguladklarn, salgnn etkilerinin erken dönemde görülmesiyle sektörlerin olumsuz etkilenmesini önleme adna bütün kurumlarn üzerlerine düen görevleri yerine getirmeye çaltn kaydederek, bu sorumluluk duygusuyla Sanayi ve Teknoloji Bakanl ile i birlii içerisinde hareket ettiklerini dile getirdi.

Bakanln 26 kalknma ajans bünyesinde bu programn uygulanmasna öncülük ettiini, kendilerinin de program uyguladklarna iaret eden Maral, özellikle Kovid-19 ile ilgili programda tedarik zincirlerinin aksamasna neden olan tkanklklar giderme adna acil ihtiyaçlar çözüme kavuturmalar gerektiini ifade etti.

Maral, sorumluluk alanndaki Diyarbakr ve anlurfann ekonomik ve sosyal kalknmas adna önemli projeler yürüttüklerini aktararak, Ajansmzn kurulduu 2009 ylndan bu yana 1212 projeye 2020 yl fiyatlaryla 779 milyon lira kaynak aktarlm, yararlanclarn e finansmanyla 1 milyar 97 milyon lira ekonomiye kazandrlmtr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git