Akaryakıt sektöründen "KDV, ÖTV'ye dahil edilsin" talebi

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, "Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları ile görüşüp KDV ile ilgili talebimizi ilettik. Talebimiz, akaryakıta KDV'nin olmaması, KDV'nin ÖTV'ye dahil edilmesi." dedi.

Haberler 04.03.2020 - 12:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okumu, Türkiye veren Sendikalar Konfederasyonu (TSK) Genel Merkezinde düzenlenen TSK Basn Sohbetlerinde, akaryakt sektörünün durumu, sorunlar ve talepleriyle ilgili açklamada bulundu.

PÜSin Türkiyenin dört bir yanndaki 9 bin 700 kaytl akaryakt bayisini temsil ettiini belirten Okumu, üyesi olduklar TSKin yeni nesil sendikaclk vizyonu dorultusunda çalmalarn sürdürdüklerini söyledi.

Akaryakt sektörünün göz önünde olduunu ve günlük hayatta birçok kiiyi ilgilendirdiini vurgulayan Okumu, kamuoyunda sektörle ilgili birçok yanl bilginin olduuna dikkati çekti.

Sektörde 96 akaryakt datm irketi ve 13 bine yakn akaryakt bayisi ile 98 otogaz datm irketi ve 11 bine yakn otogaz bayisinin faaliyet gösterdiini kaydeden Okumu, öyle devam etti:

Geçmite datm irketi kurmak, bayilik yapmaktan daha kolayd. Bu kolaylk, çok sayda çantac tabir edilen datm irketini ortaya çkartt. 2019 ylnda Enerji Piyasas Düzenleme Kurumunun (EPDK) yapt düzenlemeyle datm sektörüne giri zorlat. Getirilen artlarla bu ie yatrm yapan, sermaye yatran gerçek kiiler kalacak. Tahminimiz, 2020nin sonunda 96 datm irketinden yüzde 50sinin elenmesi yönünde.

Okumu, EPDKnin yapt çalmalarn akaryakt sektörüne ciddi anlamda disiplin getirdiini söyledi.

Akaryakt ürünleri üzerinden yaplan vergi kaçakçlnn önlenmesi için Hazine ve Maliye Bakanlnn 2019 ylnda e-irsaliye, e-fatura gibi önemli düzenlemeler yaptn, bu yln ilk ayndan itibaren de sahada denetimlerini artrdn belirten Okumu, EPDKye ve Hazine ve Maliye Bakanlna, sektörün disipline edilmesi için yaptklar çalmalardan dolay teekkürler etti.

10 numara ya ve jet yakt kullanm azald

Birkaç yl öncesinde en büyük sorunlarnn, araçlarda 10 numara ya ve jet yaktnn kullanm olduunu anmsatan Okumu, EPDKnin ald kararlar sayesinde 10 numara ya ve jet yakt kullanmnn ciddi miktarda azaldn söyledi.

Türkiyede akaryakt ürünlerinden alnan Özel Tüketim Vergisinin (ÖTV) çok yüksek olmasnn usulsüzlükleri cazip hale getirdiini belirten Okumu, unlar kaydetti:

ÖTVnin yannda en büyük problem Katma Deer Vergisi (KDV). Bir hafta önce Hazine ve Maliye Bakan Yardmclar ile görüüp KDV ile ilgili talebimizi ilettik. Talebimiz, akaryakta KDVnin olmamas, KDVnin ÖTVye dahil edilmesi. Ülkemizde akaryakt sektöründe kayt dl önlemek için atlacak en önemli adm budur. Sektörde fatura ticareti ciddi bir sorun. Geçen yl 2 milyon 723 bin ton satlmadan faturalandrlan akaryakt söz konusu. Söz konusu akaryaktn parasal karl 15 milyar lira civarnda. Devletimiz burada büyük bir kayba uruyor, bu kaybn önlenmesi gerekiyor.

En büyük 15 datcnn sat yüzde 8,9 dütü

Baz datm irketleri arasndaki ticarete deinen Okumu, akaryakt sektöründeki 96 datc en büyük 15 firmann satlarnn yüzde 8,9 orannda dütüüne, kalan firmalarn satlarnn ise yüzde 30un üzerinde arttna dikkati çekti.

Deniz ve hava tatlarna verilen ÖTVsiz yaktlarn çeitli yöntemlerle illegal olarak piyasada pazarlandn ifade eden Okumu, Baz datm irketleri, bayileri ile anlaarak tek irsaliye ile onlarca tanker akaryakt ikmali yaptktan sonra sadece tek irsaliye için fatura tanzim ediyor. Bir baka ifadeyle ayn irsaliye ile 5 tanker akaryakt ikmali yaplp gönderilirken bunlarn sadece bir tanesi için fatura kesilmi oluyor. Bunun sonucunda devletimizin hazinesi büyük ölçüde vergi kaybna urarken sektörümüzde de önemli boyutlarda haksz rekabetin yaanmasna yol açyor. deerlendirmesinde bulundu.

Akaryakt istasyonlarnn her birini enerji ikmal noktasna dönütürmek için projeler ürettiklerini belirten Okumu, bu kapsamda istasyon çatlarna güne enerjisi sistemi kurulmaya balandn söyledi. Okumu, elektrikli otomobillere yönelik arj altyaps için en uygun yerin akaryakt istasyonlar olduunu da sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git