"Akaryakıt üzerindeki vergi yükü azaltılmalı"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyonun düşürülmesi için akaryakıt üzerindeki vergi yükünün azaltılması gerektiğini belirtti.

Haberler 13.11.2017 - 08:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, yazl açklamasnda, akaryakta getirilen zamlarn, yüksek enflasyonun en önemli nedenlerinden biri olduunu ifade etti.

Akaryakttaki yüksek vergi yükünün azaltlmas gerektiine dikkati çeken Palandöken, çiftçinin tarladaki ürününden esnafn rafndaki ürüne her ey zamlanyor.

VERG YÜKÜ AZALTILMALI

Ekim ay enflasyonunda en yüksek art yüzde 16,79 ile ulatrma sektöründe oldu. Gelen zamlara yetiemez olduk. Son olarak motorindeki 11 kuruluk fiyat art küçük esnaf ve çiftçinin belini daha da bükecek ve halkn alm gücünü kracak. Akaryakttaki fiyat artlar böyle devam ederse yl sonu enflasyonu yüzde 15i geçer. deerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, bu dönemde doal gaza yaplacak indirimin esnaf ve dar gelirlileri sevindireceine iaret ederek, Enflasyonun düürülmesi için akaryakt üzerinde yüzde 60 aan vergi yükünün de mutlaka azaltlmas lazm. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git