Akhapounka Diyarbakır'da

Batı Afrika ülkelerinden Benin'in Allada Eyaleti Bölgesel Prensi Coffi Franck Akhapounka, ticari ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi. Galvaniz fabrikasını gezen Akhapounka, "Türkiye ve Afrika arasındaki işbirliğini güçlendireceğiz" dedi.

Haberler 15.04.2018 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bat Afrika ülkelerinden Beninin Allada Eyaleti Bölgesel Prensi Coffi Franck Akhapounka, ticari ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakra geldi. Akhapounkaya ziyaretinde Gana merkezli Tytal nvestmenst irketinin Genel Müdürü Tatiana Boya da elik etti. Akhapounka ve Boya, Organize Sanayi Bölgesinde en büyük galvaniz üretici firmalardan olan Mina Galvanizi ziyaret etti. Fabrika bahçesinde yönetim kurulu üyeleri Mehmet Tahir Özekinci, Ekrem Özekinci tarafndan karlanan Akhapounka ve Boya, scak karlamadan dolay teekkür etti. Sempatik tavrlaryla dikkat çeken Akhapounka ve Boya daha sonra yönetim kurulu üyeleriyle birlikte fabrikay gezdi. Fabrikada sk sk fotoraf çektiren Akhapounka ve Boya, yöneticilerden fabrikann ileyii hakknda bilgi ald.

birliini gelitirmek için Diyarbakra geldik

Ziyaret srasnda konuan Akhapounka, Diyarbakra yeni ibirliini gelitirmek için geldik. Mina Galvaniz ile ortaklk gelitirerek Bat Afrika olarak bilinen bölgede Fildii, Gana, Togo, Benin, Nijerya, Kamerun gibi ülkelerde ürünlerin sat ve pazarlamasn yapmak istiyorum ifadelerini kulland.

Türkiye ve Afrika arasndaki ibirliini güçlendireceiz

Ziyarete ilikin açklamalarda bulunan firma yetkilisi Ekrem Özekinci ise Coffinin Diyarbakra gelmesi bizi çok onurlandrd. Kendisinin buraya gelme amac Mina Galvaniz ile birlikte Afrikada iyi bir partnerlik yapp ibirlii içerisinde olmay hedefliyoruz. Bu anlamda Türkiye ile Afrika arasndaki ibirliini daha da güçlendireceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git