Akıllı telefonların ortalama satış fiyatları yüzde 10 arttı

Medya takip kurumu Ajans Press, Counterpoint Research verilerinden elde ettiği bilgilere göre küresel akıllı telefon pazarında fiyatların 2020’nin ikinci çeyreğinde yüzde 10 artış gösterdiğini duyurdu.

Haberler 29.09.2020 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Medya takip kurumu Ajans Press, akll telefonlar ile alakal basna yansyan haber adetlerini inceledi. Ajans Pressin gerçekletirdii medya incelemesine göre, bu yl akll telefonlar ile alakal 4 bin 932 haber çk olduu görüldü. Haber içerikleri incelendiinde ise, akll telefonlardan yaplan mobil ödemelerin, e-ticaret alverilerinin ve online eitimin ön planda olduu saptand. Geçen yln medya verileri incelendiinde ise akll telefonlarla ilgili 8 bin 323 adet basn haberi olduu kaydedildi.

EN YÜKSEK ARTI çNDE

Ajans Pressin, Counterpoint Research verilerinden elde ettii bilgilere göre akll telefonlarn sat fiyatlar belli oldu. Böylelikle küresel akll telefon pazar toptan ortama sat fiyat bir önceki yla göre yüzde 23 ile imdiye kadar ki en yüksek düüü gösterse de 2020nin ikinci çeyreinde yüzde 10 olarak art gösterdii saptand. Aratrmaya göre ortalama sat fiyatlarnda en yüksek art yüzde 13 ile çinde görülürken, ortalama akll telefon sat fiyatnn 310 dolar olduu gözlendi. COVID-19 ile birlikte insanlarn evde olmasnn telefona bamll arttrd da ortaya çkarken, yine de akll telefon satlarnn dütüü kaydedildi. Bu süreçte üst segment telefonlara ilginin daha yüksek olduu kaydedilirken, çin 5G satlarna en büyük katk salayan ülke oldu.

Ana Sayfaya Git