Albayrak'tan tahvil ihracı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, uluslararası sermaye piyasalarında dün 2 milyar dolar tutarında 5 yıl vadeli tahvil ihracı gerçekleştirildiğini, talebin, ülkenin ekonomik göstergelerine duyulan güvenin kanıtı olduğunu bildirdi.

Haberler 17.10.2018 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazine ve Maliye Bakanlndan yaplan açklamada, Hazine Finansman Program çerçevesinde, uluslararas sermaye piyasalarnda dün 2 milyar dolar tutarnda 5 yl vadeli bir tahvil ihrac gerçekletirildiini bildirildi.

Açklamada, Tahvilin getiri oran yüzde 7,5, kupon oran yüzde 7,25 olarak gerçeklemitir. hraca yatrmclardan 6 milyar dolarn üzerinde talep gelmitir. ifadesine yer verildi.

haleye ilikin deerlendirmelerine yer verilen Bakan Berat Albayrak da hale, Türkiyenin salam iktisadi temellerinin, d oklara kar dayankllnn, hayata geçirdiimiz politika ve tedbirlerin etkilerinin yatrmclar tarafndan son derece olumlu karlandn net bir ekilde yanstmtr. ifadesini kulland.

Ülkenin ekonomik göstergelerine duyulan güvenin kant

Albayrak, küresel finans sistemindeki dalgalanmalarn bu denli yüksek olduu bir dönemde ihraç tutarnn 3 katndan fazla gerçekleen talebin, piyasalarn ve yatrmclarn ülkenin salam ekonomik ve finansal göstergelerine duyduu güvenin bir göstergesi olmas açsndan oldukça önemli olduunu vurgulad.

Adm adm hayata geçireceiz

hraç sonucunun, atlan admlarn ve Yeni Ekonomi Programnn (YEP) küresel finans çevrelerince ne kadar güçlü karlk bulduunu ortaya koyduuna dikkati çeken Albayrak, unlar kaydetti:

halenin sonucu, uzun zamandr uluslararas yatrmclarla gerçekletirdiimiz görümelerde vurguladmz Türkiyenin iktisadi temellerinin salamlnn, d oklara kar dayankllnn ve hayata geçirdiimiz tedbirlerin baarsnn yatrmclar tarafndan teyit edildiini net bir ekilde yanstmtr. YEP kapsamnda ortaya koyduumuz hedeflere ulatkça, stratejilerimizi ve politikalarmz hayata geçirdikçe, Türkiyeye küresel piyasalarda duyulan güven daha da artacak, makroekonomik göstergelerimiz çok daha iyi seviyelere ulaacaktr. Enflasyon ile mücadele bata olmak üzere, YEPin temel alanlar olan bütçe disiplini, ekonomik dengelenme, ihracata ve teknoloji üretimine dayal büyüme için politikalarmz adm adm hayata geçireceiz.

Ana Sayfaya Git