Ali Yalçın: Kamu personeli kadrolu olmalı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "İstihdamda ücretli, sözleşmeli gibi ayrımlar, devlet için kâr adı altındaki zarardır. Kamu personeli kadrolu olmalı, gelecek kaygısına değil, yaptığı hizmetin niteliğine odaklanmalıdır. Bu da ancak kadrolu istihdamla mümkündür. O hâlde, kadrolu istihdam dışındaki tüm uygulamalar ivedilikle kaldırılmalıdır" dedi.

Haberler 17.02.2020 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sendikadan yaplan açklamaya göre; Eitim-Bir-Sen tarafndan, Antalyada ube bakanlar, yönetim kurullar, üniversite ve ilçe temsilcilerinin katlmyla 15. Türkiye Bulumas toplants yapld. Burada konuan Yalçn, kamu personel sistemine adaletin gelmesinin, kariyer sisteminin güçlendirilmesi, liyakat ve ehliyetin ölçü olmasyla mümkün olduunu kaydetti. Kamu görevlilerinin i, maa, kariyer ve liyakat güvencesinin kamu yönetiminin güçlenmesinin ön art, devletin bamszlnn teminat olduunu kaydeden Yalçn, güvencesinin herkesi kapsad, insan yaatan devlet anlayna dayanan bir kamu hizmeti, hepimizin ortak gelecei açsndan elzemdir. stihdamda ücretli, sözlemeli gibi ayrmlar, devlet için kr ad altndaki zarardr. Kamu personeli kadrolu olmal, gelecek kaygsna deil, yapt hizmetin niteliine odaklanmaldr. Bu da ancak kadrolu istihdamla mümkündür. O hlde, kadrolu istihdam dndaki tüm uygulamalar ivedilikle kaldrlmaldr. dedi.

GENç MEMUR-SEN, DALGAKIRAN BR GAYRETN ADIDIR

Yalçn, sendikann gençlik örgütüne çok büyük i dütüünü belirterek, Aileye saldranlarn, ailenin en masum bileenini, gençleri hedef aldklarn ifade eden Yalçn, Genç Memur-Sen, bir dalgakran, bir dalga kuran gayretin addr. Okuyan, düünen, üreten, hak arayan, hakikati haykran bir gençlik karsnda hiçbir ifsat oda baarl olamaz. ADEM Örenci Topluluu ile üniversitelerde fikir dünyamz zenginleiyor, Bir Bilenle Bilge Nesil çalmasyla okullarmzda gençlerimiz kitapla tanyor, bilgiyle donanyor. Geçen yl 6 bin öretmen, 65 bin örenci, 195 bin kitap kapasitesine ulatk. Bu yl hedef, 10 bin öretmen, 100 bin örenci, 500 bin kitap! Yedi Bölgede Yedi Güzel Adam Kütüphanesi projesi kapsamnda 4 ylda yedi bölgede 28 kütüphane kurduk. Amacmz, Türkiyenin bütün il ve ilçelerinde bu kütüphaneleri yaygnlatrmak, gençlerimizi Yedi Güzel Adamla buluturmaktr. Ben bu büyük ve anlaml projeleri sahiplenen, özenle yürüten bütün arkadalarma, genç kardelerime teekkür ediyorum diye konutu.

KADINLARIMIZIN ETKNL HER GEçEN GÜN ARTIYOR

Kadn kamu görevlilerinin, kadn eitim çalanlarnn saysnn eitim-öretim ve bilim hizmet kolunda erkekleri geçtiini belirten Yalçn, unlar söyledi:

Kadn komisyonlarmz eliyle sendikalarmzda da kadn faaliyetlerinin farkndal giderek yükseliyor. Mill eitimde, üniversitede sendikamzn üyesi olan kadnlarmzn sendikal olmak kadar sendikac olma gayretleri her geçen gün artyor. Mart aynda gerçekletireceimiz, Kadn Komisyonlar Türkiye Bulumas kadn sendikaclarmzn temposunu da üye kaydetmedeki gayretlerini de artracaktr.

BÜYÜKLÜÜMÜZ BR DEFA DAHA TESCLLENECEK

Yalçn, saldrlara kar en etkili cevabn 15 Maysa kadar sahada ar gibi çalmak, on binlerce yeni üye kazandrmak olduunu dile getirerek, O hlde, 15 Maysa kadar durup dinlenmek yok. Üyelerini artramayanlar, büyüyemeyenler bizim küçülmemizi bekliyorlar. Bu tekilatta bu irade varken daha çok beklerler. Sendikaclkta, ilk balarda büyümek için üye kaydetmek, zirveden sonra üye kaybetmemek önemlidir. Kazanm üretmek kadar, üretilen kazanm emek hrszlarndan saknmak da gereklidir. Her ikisi için de sahada olmak gerekir, sahay bo brakmamak, üyenin hukukunu korumak, hatrn ho tutmak gerekir. 15 Maysta sendikal gelenei bozmayacak, büyüklüümüzü bir defa daha tescil edeceiz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git