Alış-veriş listesini tok iken yapınız

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, ramazan alışveriş listesinin akşam tok karnına evde hazırlanmasını önererek, "Böylece tüketiciler mantıklı alışveriş yapmış olacaklar ve uzun süre kapalı alanda kalmayarak virüs kapma riskini azaltacaklar." dedi.

Haberler 27.04.2020 - 23:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ahin, ramazan aynn bereketli bir ay olduunu belirterek, bereket deyince baz insanlarn her eyi fazladan almak olarak algladklarn söyledi.

Bu yanl anlamann da vatandalar fazladan alverie ittiini ifade eden ahin, Türkiyedeki tüketicinin listeyle alveri yapmak gibi bir alkanlnn bulunmadn aktard.

ahin, yllardr tüketicilere listeyle alveri yapmalar yönünde uyarlarda bulunduklarn belirterek, öyle devam etti:

Kii ya da aile, ihtiyaçlarn öncelik sralamasna göre belirler ve bütçesine uygun alveriini yapar. Zaten doru olan da budur. Fakat baz galatmehurlar bizi bir hayli zorluyordu. Bunlarn banda da listeyle alveri yapanlar klbklkla suçlamak geliyordu. Her zaman biz listeyle alveri yapmak klbklk deildir, aksine bilinçli tüketici olmaktr. diyoruz. Listeyle alverie gitmedik mi fuzuli ne varsa alp eve getiriyoruz ve israfa da yol açyoruz.

KORONAVRÜS ALIVER ALIKANLIINI AZ DA OLSA DETRD

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnn ortaya çkmasnn ardndan insanlarn alveri alkanlnn az da olsa deitiini anlatan ahin, bunun önemli bir gelime olduunu söyledi.

ahin, sk sk ve rahatça dar çkma alkanln kaybeden tüketicilerin artk acil ihtiyaçlarn belirlediine ve alveriini yapp hiç vakit kaybetmeden eve döndüklerine iaret etti.

Tüketicilere her sene ramazan aynda tok karnna alverie çkn uyarsnda bulunduklarn anlatan ahin, unlar kaydetti:

Bu ramazanda marketlerin erken saatlerde kapanmas bu imkan kstlad. Ramazanda gündüz vakti oruçlu alverie gidecek tüketicilerimiz ihtiyaç listesini akam tok karnna evde hazrlayarak alverie gitsinler. Böylece tüketiciler mantkl alveri yapm olacaklar ve uzun süre kapal alanda kalmayarak virüs kapma riskini azaltacaklar.

Ana Sayfaya Git