Almanlar Van'a yatırım için kolları sıvadı

Almanya'da iş makineleri üreten bir şirket, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı "Yatırım ve Destek Hamlesi Cazibe Merkezleri Programı" kapsamında Van'da yatırım yapmak için girişimde bulundu.

Haberler 16.02.2017 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanyadan Vana gelen i adamlar, Organize ve Sanayi Bölgesinde (OSB) yatrm yapmak çalmalara balad.

adamlarn görüme yapt OSB Yönetim Kurulu Bakan emsettin Bozkurt, Yatrm ve Destek Hamlesi Cazibe Merkezleri Programnn bölgede yatrmcnn itahn kabarttn söyledi.

Vann yabanc yatrmclarn ilgisini çekmeye baladn belirten Bozkurt, Almanyadaki köklü bir firmann i makineleri üretimi konusunda yatrm için Van tercih etmesinin önemli olduunu anlatt.

Firma yetkilileriyle yaptmz görümede sadece bürokratik engellerin olmamasn talep ettiler. diyen Bozkurt, Firma yetkililerinin yatrm için Van seçmeleri, burada genç bir nüfusun olmasndandr. Burada istihdam edilecek gençler, Almanyada i ve i disiplini konularnda eitilecekler. Ardndan somut bir yatrm gerçekletirilecek. dedi.

- u ana kadar 190 bavuru yapld

Vanda üretilecek ürünlerin yüzde 30unun iç piyasaya satlaca, yüzde 70inin de ihraç edileceini belirten Bozkurt, öyle devam etti:

Burada hem insan kaynamz nitelikli bir ekilde deitirip, dönütürüp ve eitip Vana kazandracaklar hem de mevcut yatrmclarmzla i birlii yaparak ciddi roller üstlenecekler. Bu kapsamda Van OSBdeki kapasite durumu ve altyapsyla ilgili bilgiler aldlar. Bu yatrmla buradan da i makineleri üretecek yatrmclarn çkacan söylediler. Bu anlamda hükümetimizin açklad bu yatrm programna herkesin sahip çkmas gerekiyor. Program kapsamnda u ana kadar 190 bavuru yaplm oldu. Bu çok ciddi bir bavurudur.

- lk bata 150 kii istihdam edilecek

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk de i makineleri üreten irketin yöneticileriyle önce Ankarada bir görüme gerçekletirdiklerini ardndan onlar Vana davet ettiklerini söyledi.

irket yöneticilerinin talep ettii 50 bin metrekarelik arsay temin etmek için çalma yürüttüklerini ifade eden Kayatürk, yllk 1 milyar lira cirosu olan yabanc irketin Vanda yatrm karar almasnn sevindirici olduunu dile getirdi.

Ya ortalamas genç olan bir nüfusa sahip olduklarn ve bunun yatrmclar için önemli olduunu kaydeden Kayatürk, unlar söyledi:

Almanyada bulunan bir hemehrimiz araclyla bu irketle iletiime geçtik. Daha sonra Yatrm ve Destek Hamlesi Cazibe Merkezleri Program kapsamnda irket yetkililerini Türkiyeye davet ettik. lk bata 150 kii istihdam edilecek. Akabinde ise 300 ve 450 kii daha alnacak. nsanlar isiz ve asz olduu dönemlerde tehlikeli olur çünkü terör örgütleri isiz insanlar kullanr. Bu anlamda yaplacak yatrmlarla gençlerimizi terörün ana taklmaktan uzak tutacaz. Bu irket çok büyük ve prestijli bir irket. Bu irket Vana gelirse arkasnda çok daha büyük irketler gelecek. Bu giriim ayn zamanda yerli yatrmcy da cesaretlendirecek. Talepleri frsata çevirmek için çalmalarmz sürdürüyoruz.

Ana Sayfaya Git