Altın krediye son

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ’de değişikliğe gidildi. Söz konusu değişiklik tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haberler 15.07.2019 - 01:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Buna göre tebliin, bankalarn, depo hesaplar karl altn, gümü, platin ile satn aldklar altn, gümü veya platinin teslimi veya karlnn Türkiyede yerleik müteriye Türk Liras, yurt dnda yerleik müteriye ise Türk Liras veya döviz olarak ödenmesi suretiyle, Türkiyede veya yurt dnda yerleik kiilere tutar en az 5 milyon dolar ve ortalama vadesi bir yln üzerinde olmak üzere altn, gümü veya platin kredisi kullandrabilmesine ilikin hükmü yürürlükten kaldrld.

Altn krediye son

Öte yandan, Tarm ve Orman Bakanlnn Türk Gda Kodeksi Hayvansal Gdalarda Bulunabilecek Farmakolojik Aktif Maddelerin Snflandrlmas ve Maksimum Kalnt Limitleri Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmeliki de Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi. Düzenlemeyle, farmakolojik aktif maddeler arasnda yer alan gentamisin isimli aktif maddenin kalnt limitleri deitirildi.

Ana Sayfaya Git