Altında yeni dönem başlıyor

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı bugün başlıyor. Yatırımcılar, Ziraat Bankası’nın 81 il, 245 ilçede bulunan 331 şubesine başvurabilecek.

Haberler 02.10.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümetin yastk altnda bulunan ve 100 milyar dolar büyüklüünde olduu tahmin edilen altn ekonomiye kazandrmak için gündeme getirdii altn tahvili ve altna dayal kira sertifikas ihrac bugünden itibaren sadece Ziraat Bankas araclyla balyor. Bankadan yaplan açklamaya göre, Hazine Müstearlnca bugünden itibaren 4 ayr ihraç program çerçevesinde, 81 ilde, 245 ilçede ve arac tek banka olarak Ziraat Bankasnn 331 ubesinde altn tahvili ve altna dayal kira sertifikas için talep toplama ilemleri gerçekletirilecek.

DEER KAYBI YOK

Talep toplama döneminde bireysel yatrmclar tarafndan Ziraat Bankas ubelerine getirilecek 22 ve 24 ayar Cumhuriyet ziynet ve sikke altnlar, darphane altnlar, külçe altnlar ve 22 ayar bilezik, kolye gibi taklar kabul edilecek. Üzerinde deerli ya da deersiz ta bulunan herhangi bir altn (tak) ile Reat Altnlar kabul edilmeyecek. Altnlar hiçbir iskontoya tabi tutulmakszn safl orannda birebir kabul edilecek olup, yatrmclar hiçbir kayba uramayacak. Teslim edilen altn karlnda müterilere hesap cüzdan verilecek.

VERGDEN MUAF

Hazine Müstearl tarafndan ihraç edilecek bu senetlerden elde edilecek kazançlar üzerinden herhangi bir vergilendirme söz konusu olmayacak. Yatrmclar, 2 yl vadeli bir senede yatrm yapyor olmakla birlikte, bu senetler karlnda 6 ayda bir kupon/kira geliri elde ederek altn yatrmlarna kazanç salayabilecek.

SSTEM NASIL LEYECEK?

Vatanda evinde tuttuu altn Ziraat Bankasna götürecek.

Teslim edilen altnlarn ekspertizi yaplacak.

Ayar ve arl belirlenen altnn karlnda sertifika veya tahvil verilecek.

Tahvil vade boyunca vatandaa altn cinsinden bir getiri salayacak.

Yatrmcsna her 6 ayda bir altn fiyatna endeksli yüzde 1.20 (yllk yüzde 2.40) getiri salayacak

Bu tahvil istenildii zaman tekrar altna dönütürülecek.

Ara dönemde de ek getiri salanacak.

Ana Sayfaya Git