Altın fiyatlarında dalgalanma sürüyor

Uzun süreden beri yükseliş trendinde olan altın fiyatlarında, seçimlerin ardından kısa süreli düşüş yaşansa da dalgalanma sürüyor.

Haberler 27.06.2018 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Haziran seçimleri sonrasnda, yatrmclarn gözdesi olan altn fiyatlarnda dalgalanmalar devam ediyor. Önceki gün küçük dalgalanmalar gösteren altn fiyatlarnda 2-3 TLlik düü görüldü. Altn dün sabah saatlerine ise durgun balad. Gün içerisinde fiyatlarn tekrar yükseldii görüldü.

Hem Ramazan aynn hem de seçimlerin bitmesini bekleyen birçok gelin ve damat aday, düün hazrlklar için kuyumcularda younlua neden oldu.

Altn fiyatlarnda her ne kadar dün geçici olarak 2-3 TLlik bir düü görülse de bu fiyatlarn çok fazla dümeyeceini öne süren kuyumcu esnafndan Necdet Boz Geçen haftalarda çeyrek 325, yarm 650 TLydi. Tahmin etmek zor olsa da bundan sonra fiyatlarn yükselecei kanaatindeyim. Altn fiyatlarnn çok fazla düeceini zannetmiyorum. Paras olan yava yava altn almay tercih edebilir. Fiyatlarn dalgalanmas ilerimizi olumsuz yönde etkilemi durumda. çünkü millet tedirgin oluyor. Fakat her düü altn alm için bir frsattr. Bence bu fiyatlar alm için uygundur. dedi.

Spekülasyonlar altnn gram fiyatn 204 TLye kadar çkard

Hac Enis Serda ise Bundan 20 gün önce Avrupa kfirlerinin Türkiyeyi ekonomik olarak çökertmek için yaptklar spekülasyonlar, altnn gram fiyatn 204 TLye kadar çkard. Dolar neredeyse 5 TL oldu. Seçimlerin ardndan önümüzdeki günlerde inallah fiyatlar daha da düecek. Fakat ar bir düü olmaz. u anda düün sezonu olduu için evlenecek gençlere altn almalarn tavsiye ediyorum. ifadelerini kulland.

Kuyumcu Murat demir ise Piyasa iki üç haftadan bu yana ortalama ayn düzeyde. Geçen ay fiyatlar biraz daha düüktü, az da olsa müteri potansiyelimiz vard. Ama u anda öyle bir eyimiz yok. Piyasa allak bullak olduu için i yapamyoruz. Müteriler de artk gelmiyor. Fiyatlar yükseldii için bizden kaçyorlar. Piyasay allak bullak eden bir seçim noktasna geldik, ne olaca belli deil, bir bakarsnz altnn gram fiyat 250 TLyi buldu. Bir baktnz 150 TLye kadar dütü. u anda bunu öngöremiyoruz. eklinde konutu.

Altn neden deerli?

Altnn geleneksel deerinin olumasnda, az bulunmasndan veya zor elde edilmesinden ziyade tabiatta katksz, saf halde bulunmas, dövülerek biçimlendirilebilmesi, havadan ve sudan etkilenmemesi, yani paslanmamas, kararmamas ve donuklamamas etkilidir. Bu sayede altn tarih boyunca çok güvenilir bir deer ölçüsü olarak kabul edilmitir.

Altn nerelerden çkarlr?

Okyanus dipleri, akarsularn kumlu yataklar ve volkanik kuvarslar içerisinde altn madenleri yeryüzüne çkar. Buralarda yeryüzüne çkan altnlarn külçe halinde olduklar bilinmektedir. Sel yata kumlarnn içerisinde ortaya çkan altnn kumdan ayrt edilmesi son derece kolaydr. Yass ve yuvarlak bir kap altn ayrt etmekte kullanlan bir araç ve gereçtir. Okyanus diplerinde ve nehir yataklarnda altn bulmak için ise tarak makinelerinden yararlanlr. Küçük parçacklar halinde bulunan altnlar kuvars kayalklarnda ortaya çkarlar.

Ana Sayfaya Git