Altın yükseliyor, alışveriş yok

Altının yılın en yüksek seviyesinde olduğunu belirten Batmanlı kuyumcular, ihtiyaç dışında kimsenin neredeyse altın almadığını söyledi.

Haberler 31.08.2019 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son aylarda altnda yaanan hareketlilik, altn fiyatlarnn yükselmesi vatanda altn alamaz hale getirdi. Altn fiyatlarndaki belirsizlik piyasada durgunlua neden olurken, bu durum kuyumcular i yapamaz hale getirdi.

Vatandalarn artk yatrm için deil ihtiyaçlar olduu için altn aldn belirten Batmanl kuyumcular, döviz ile birlikte altn fiyatlarnn yükselmesi nedeniyle çou zaman sat yapmadan kepenk indirdiklerini kaydettiler.

Altndaki belirsizliin piyasay olumsuz etkilediini söyleyen kuyumculardan ehmus Kaplan, Altn u anda yln en yüksek seviyesindedir. Aldmz altn yerine koyamyoruz. Her gün oynaktr. Altn bazen yükseliyor, bazen düüyor. Bu konuda çok ikyetçiyiz. Biz de ne yapacamz bilmiyoruz. Altnn ini ve yükselii bizi çok etkiliyor. Sattmz altn yerine koyamyoruz, hep zarardayz. Altnn artk yükselmesini istemiyoruz, bir yerde sabit durmasn istiyoruz. dedi.

Sezon olduu halde i olmuyor

Altn fiyatlarndaki hareketliliin piyasay durgunlatrdn vurgulayan Kaplan, Bu durumdan herkes ikyetçidir. Altn fiyatn soranlar fiyatlar örenince arp gidiyor. u anda bir çeyrek 480 liradr. 22 ayar has altn 288 lira, 22 ayar gram altn 270 lira, 18 ayar gram altn 221 lira, cumhuriyet altn bin 960 lira, ata bin 920 liradr, hakikaten fiyatlar çok yüksektir. Vatanda ne yapsn? Düün sezonu olduu halde i olmuyor. diye konutu.

Bir tahminde bulunamyoruz

Altn ile ilgili herhangi bir tahminde bulanamadklarn dile getiren Kaplan, unlar söyledi: u anda her ey kapal kutu gibidir. Nasl olacan kestiremiyoruz. Altn fiyat bir yerde durursa belki satlar olur diye ümit ediyoruz. Vatandalar düün için çeyrek almaya geldiinde fiyat duyunca kaçp gidiyor. çin ile Amerika kapyor olan bize oluyor. Cumhurbakanmzdan bu duruma bir el atmasn bekliyoruz. Böyle olmuyor, herkes ikyetçidir.

Zorunlu olmad müddetçe kimse altn almyor

htiyaç dnda kimsenin altn almadn belirten bir dier kuyumcu ükrü Ay, Altn fiyat gitgide yükseliyor. Bu durum sadece Türkiyede deil her tarafta ayndr. Bunun sebebi bence Amerika ve çin arasnda yaanan gelirimden kaynaklanmaktadr. Altn fiyat yükseldii zaman zorunlu olmad müddetçe kimse altn almyor. Kimse ihtiyac dnda altn almyor. Yüzde 80 orannda u anda bir durgunluk var. Düün sezonundayz ama u anda durgunluk hkimdir. ifadelerini kulland.

Altn fiyatnn dümesini bekliyoruz

Altnn en yüksek seviyesini yaadn ifade eden Ay, Altn fiyatlarnda bir düü olma ihtimali var. çünkü her bir yokuun bir inii var. u anda altn en yüksek seviyededir. Altn yükseldii zaman ister istemez bir duraklama oluyor. Tüm esnaf altn fiyatnn dümesini istiyor ama bu elimizde olmayan bir durumdur. Hareketlilik, alveri olmasn istiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git