Altındaki düşüş yatırıma fırsat!

Covid-19 salgınının ekonomik etkileri ve döviz kurlarının hareketliliği nedeniyle sene içerisinde 500 lira bantlarına kadar yükselen altın fiyatları son günlerde 460-480 lira bandlarına kadar geriledi.

Haberler 26.08.2021 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuyumcular, altn fiyatlarnn her zaman yükselite olacan ve bu düüün alm frsat yönünde olduuna dikkat çekiyor. Altnda ki düüün ons altn düüünden kaynakl olduunu ifade eden kuyumcular, düüün altna yatrm yapmak için bir frsat olduunu deerlendiriyor.

Son günlerde altnn gram fiyatlarnda yaanan düü dolaysyla altn satlarnda hareketlenmenin olduuna dikkat çeken kuyumcular, özellikle de salgn sonras ilk kez gurbetçilerin youn bir ekilde memleketlerine gelmesi ile piyasalarn tekrar eski hareketli günlerine döndüünü bildiriyor.

Son günlerde piyasalarda önceki senelere göre yüzde 70 seviyelerinde bir hareketliliim yaandn belirten kuyumcular, özellikle altnn gram fiyatndaki düüün talebi artrdna dikkat çekiyor.

Yaklak bir aydr altn fiyatlarnda ciddi bir düüün olduunu bildiren kuyumcu Erhan Tabur, altn fiyatlarnn 460-480 lira bandnda olduunu söyledi.

ALTININ 540 LRA BANDINA KADAR YÜKSELECE ÖNGÖRÜLÜYOR

Altn fiyatlarnn dümesinin ardndan vatandalardan altna ciddi yönelim olduunu belirten Tabur, Turizm sezonunun açlmas, turistlerin ve yurtdndaki gurbetçilerimizin gelmesi ile bir hareketlilik oldu. u anda piyasada rahatlad, ekonomik anlamda piyasada bir para döngüsünün olduunu görüyoruz. Piyasalar rahat olduundan dolay altn fiyatlar u anda geriledi. Tabi düün sektörü de yine umut ettiimiz kadar hareketli olmadysa da tabi ki bize can damar oldu. Düün hareketliliini ksmen de olsa yaadk. Bu durum hamdolsun altn fiyatlarnn yükselmesine neden olmad. Fiyatlarn u anda düük olmas vatandan biraz alm gücünü arttrd için altn almlarnda bir hareketlilik var. Kuyumcularda yaklak 40 gündür bir hareketlilik var. Yaklak 40 gün sonra altn fiyatlarn tekrar 500 lira bandn yakalayacan düünüyoruz. Altna yatrm yapmak isteyenler için u anda altn almalar için en doru dönemdeyiz. çünkü altnn gördüü rakamlar göz önüne aldmzda daha öncesinde 540 liraya kadar yükselen bir rakam var. Altnn 540 lira bandna kadar yükselecei öngörülüyor. dedi.

UZUN VADEDE EN Y YATIRIM ARACI ALTINDIR

Altn fiyatlarndaki düüün geçici olduunu belirten Mehmet Galip Aytaç, uzun vadede en iyi yatrm aracnn altn olduunu ifade ederek, u anda yatrm yapmak isteyenler için bir frsattr. çünkü altn kesinlikle yükseldii noktay brakmaz. Altnn hzl bir ekilde tekrar yükseleceini tahmin ediyoruz. u anda altn alacaklara tavsiyemiz; ellerini çabuk tutsunlar. çünkü altn tekrar hzl bir ekilde yükselecektir. Bayram sonras gurbetçilerin gelmesi ile birlikte piyasaya bir hareketlilik var. Düün için ve düüne hazrlk yapanlar ile yatrm yapmak isteyenler için u anda altna almalar menfaatlerine olur. çünkü altnda baya bir yükseli bekleniyor. Altnn daha da aa düeceini sanmyorum ve bundan sonra altn yükselie geçecektir. Yatrm yapmak için u anda tam zamandr. u anda altn alanlar krl çkacaktr. ifadelerini kulland.

ALTINDAK DÜÜ KISA VADELDR

Vatandan altn yatrm arac olarak gördüünü ve altn fiyatnn da dümesi ile altna talep arttn ifade eden Cihan Cesur ise unlar söyledi:

Yaklak bir aydr altn fiyatlar düüyor. Fakat son birkaç gündür de daha iyi dütü. Ama uzun vadede altnn tekrar yükseleceini düünüyorum. Gurbetçi ve turizm sezonu olduundan dolay biraz hareketliimiz vard. u an için biraz daha altn aa düer ama bu düü ksa vadeli düütür. Bundan sonra tekrar altn yükselecektir, altn hiçbir zaman yükseldii noktadan geri gelmez.

ALTIN HER ZAMAN GELECEK ADINA YATIRIM çN EN Y BR ARAçTIR

Burak Babaolu da 500 lira seviyesinde olan altnn son günlerde dolarn dümesine bal olarak 485 lira kadar gerilediini bildirerek, Bu düün biraz daha devam edeceini düünüyoruz. u anda altn almak için tam bir frsat olduunu düünüyoruz. 2019un ekim aynda altn 275 lirayd, u anda da 485 lira oldu. Altn her zaman gelecek adna yatrm için en iyi bir araçtr. Biraz daha düü bekliyoruz ama uzun vadede altnn 500 lirann üzerine çkacan düünüyoruz. Satlarmz bayramdan sonra oldukça iyi bir seviyedeydi. Gurbetçilerimizin de gelmesiyle ciddi bir altn satm yaptk. Fakat gurbetçilerimizin ülkemizi terk etmesi ile birlikte satlarmzda yavalama görülüyor. Düün sezonunda satlarmz etkiledi ama gurbetçilerin etkisi daha büyüktü. diye konutu.

Ana Sayfaya Git