Amele pazarı

Bağlar ilçesi Dörtyol semtindeki amele pazarı, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte işsiz vatandaşlarla doluyor.

Haberler 06.08.2019 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yllardr isizlerin urak yeri olan Balar ilçesi Dörtyol semtindeki amele pazar, sabahn ilk klaryla birlikte isiz vatandalarla doluyor. Günlük yevmiye ile i bulabilmek için meydana gelen vatandalar, akam saatlerine kadar bekliyor.

Balar ilçesinde bulunan Dörtyol semtinde bulunan ve amele pazar olarak adlandrlan meydan, yllardr sabahn ilk klaryla birlikte dolmaya balyor. Geçimlerini salamak için günlük yevmiye çalan vatandalar, hemen her ie kouyor.

Bölgeye fabrikalar kurulmasn istiyoruz

Sabahn 5inde kalkp amele pazarna geldiklerini belirten 45 yandaki Musa Kaplan, saat 9.00-10.00a kadar beklediklerini söyledi. Kaplan, Bunca saat bekledikten sonra i gelmeyince evimize eli bo gidiyoruz. Ben yaklak 5 senedir buraya i beklemeye geliyorum. Sözde i için geliyoruz buraya fakat i yok. Ne bir fabrika var, ne bir inaat var. Meslek olarak ben svacym, svacym da ama i yok. Burada da yaklak olarak 15-20 kii var. Eer bir i olsayd, ya da bir fabrika olsayd burada hiç kimse durmazd. Herkes kendi iine çabalanr böyle geçimini salard.

Gündelik içilerin pazar oldu

Diyarbakrn içi piyasa yeri burasdr, Dörtyol Balar. Kime içi lazm olursa buraya geliyorlar. Fakat inaat iinde baka hiçbir ey yok. Ben isterim ki bir fabrika olsun, Bursada olan tekstillerin yars da burada olsun. adamlar gelip buralarda da fabrikalar açsn, tekstil fabrikalar açlsn. Ben sekiz tane kz babasym. Eer i olsayd iki tane büyük kzm gidip tekstillerde çalrd veya bir fabrikada çalrd. Piyasa belli deil. Kii var eline ne düerse. 50 lira olsun, 30 lira olsun, 70, 100 lira, 150 lira. Ama piyasa belli deil ie baldr. Kim gönülden ne verirse o içi onu kazanr dedi.

Ana Sayfaya Git