Araba sahiplerine kötü haber!

Araçtaki küçük hasarlar için ödenen araç değer kaybı tazminatı artık ödenmeyecek. Araç sahipleri, kaza sırasında oluşan çiziklerden dolayı lokal boya yapıldıktan sonra sigorta şirketlerinden para alıyordu. Değişiklik yapıldı ve sigorta şirketleri artık tazminat ödemeyecek.

Haberler 24.06.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Deer kayb tazminatna yeni kurallar getirildi. Daha önce ufak hasarlardan dolay ödenen 2 bin veya 3 bin liralk tazminatlar artk ödenmeyecek.

Sigorta Acenteleri Dernei Onursal Bakan Turusan Bac, Yeni kanun ile birlikte araç deer kayb tazminatnda kurallar deiti. Daha önce sigorta irketleri araç kiralama irketlerine çok ciddi tazminatlar ödüyor ve ciddi davalar açyorlard. Yeni sistem ile birlikte taksilere ve ticari araçlara artk araç deer kayb ödenmeyecek. ifadelerini kulland.

UFAK HASARLAR çN SGORTA RKETLER ÖDEMEYE YAPMAYACAK

Yeni çkan karar ile birlikte hasar takip irketlerine ihtiyaç duyulmayacan söyleyen Bac, Örnein araba 10 yanda ve 100 bin kilometreden yüksek. Artk bu tarz araçlara deer kayb tazminat ödenmeyecek. Daha önce kaza srasnda oluan çiziklerden dolay araca lokal boya yaplyordu. Vatandalar Benim arabamn kaps boyand, deer kaybetti deyip sigorta irketlerinden para alyorlard. Böyle ufak hasarlar için sigorta irketleri tazminat ödemesi yapmayacak. dedi.

Daha önce ödenen tazminatlarn yüzde 40lk ksmn hasar takip irketlerinin aldn belirten Bac, Deer kayb tazminatnda araç sahibine çok yüksek bir para kalmyordu. Ödenen parann büyük bir ksmn hasar takip irketleri alyordu ve bu süreç çok uzuyordu. Geçen sene mahkemelerde 380 bin dosya açlm. Buradaki amaç mahkemeleri megul etmemek ve hzl tazminat alnmasn salamak. Ayrca bu kanundaki en önemli ey tazminatn direk madura ödenmesi. ifadelerini kulland.

ARACIYA GEREK KALMAYACAK

Bac konumasnn devamnda, Hiçbir arac kuruma veya hasar takip irketine ihtiyaç yok. Hasar srasnda gelen eksper deer kaybn da hesaplayacak. Böylece maddi hasarla birlikte araç deer kayb da madur olan kiiye ödenecek. Hiçbir aracya gerek kalmayacak. dedi.

Ana Sayfaya Git