Arabası olan herkesi ilgilendiriyor!

Kasko ve trafik sigortasında doğru bilinen yanlışlar.Türkiye’de full kasko olarak adlandırılan bir kasko türü yok. Kasko poliçelerinin büyük bir çoğunluğu ‘Genişletilmiş Kasko’ olup; bu poliçe içerisinde de şirketler arasında güvence altına alınan teminatlar veya bu teminatların limitlerinde farklılıklar bulunabilir.

Haberler 29.10.2019 - 12:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Kasko sigortas, aracn yanmas, çalnmas ya da kaza sonucu oluabilecek her türlü riske kar sigortaly güvence altna alan bir sigorta türüdür. En yaygn sigorta türleri arasnda yer almasna ramen, kasko sigortasyla ilgili araç sahiplerinin doru bildii baz yanllar var. Generali Sigorta, kasko sigortas hakknda bilinmesi gerekenleri açklad..

Trafik sigortam var

Zorunlu trafik sigortas, sadece sigortal kiinin üçüncü kiilere verebilecei maddi ve bedeni zararlar karlar ancak sigortalnn kendi aracnn zararn karlamaz. Kasko sigortas ise aracn yanmas, çalnmas ya da kaza sonucu oluabilecek herhangi olumsuz durumda araç sahibini ve aracn güvence altna alr. Dier bir deyile araç sahibi kasko sigortas yaptrarak, oluabilecek hasarlar sigorta irketine devretmi olur. Böylece urayaca maddi hasarn poliçe kapsam dahilinde karlanmasn salar.

Ufak hasarda bozulur

Sigorta irketlerinde farkllk göstermekle beraber mini onarm kapsamna giren ufak çizik, kaporta göçük veya ezik hasarlar için hasar dosyas açlmyor. Bu sebeple bilinenin aksine kasko bozulmaz. Bununla beraber 1 adedi amamak üzere far, stop lambas veya ayna hasar ya da radyo teyp hasarlarnda da pek çok sigorta irketinde hasarszlk kademesi yenileme poliçesinde dümez.

LPGli araca yaplmaz

LPGli araca kasko yaplmayacana dair görüler olmasna karn, sigorta irketleri arasnda deimekle birlikte araçtaki LPG sistemi, aracn ilave aksesuar olarak deerlendirilir ve poliçeye dahil edilebilir.

Full kasko diye bir ey yoktur

Türkiyede full kasko olarak adlandrlan bir kasko türü yok. Kasko poliçelerinin büyük bir çounluu Geniletilmi Kasko olup; bu poliçe içerisinde de irketler arasnda güvence altna alnan teminatlar veya bu teminatlarn limitlerinde farkllklar bulunabilir. Bununla beraber kasko sigortas genel artlarnda teminat d durumlarda belirtilen alkollü veya ehliyetsiz kiinin araç kullanmas gibi durumlar her poliçede kapsam ddr. Poliçede mutlaka teminat altna alnmas istenilen riskler var ise sigorta uzmanna danlmal.

Hasarszlk indirimi hakkm kaybolmaz

Kasko sigortas zamannda yenilenmedii takdirde var olan hasarszlk indirimi hakk da kaybolur. Araç sahiplerinin kasko yenileme zaman geldiinde, geç kalmadan kasko teklifi alarak poliçelerini yenilemeleri gerekir.

Doal afette oluan zararlar kapsam dndadr

Doru bilinen yanllardan biri. Deprem, sel felaketi, frtna gibi doal afetlerden kaynaklanan hasarlar da poliçe kapsamna dahil edilmesi durumunda karlanr.

Ana Sayfaya Git