Arabası olan milyonlarca kişi için geçerli!

Sıfır arabalarda ilk 3 yıl en yüksek düzeyde oluyor. Araç sahiplerini ekonomik olarak etkiliyor. Kasko ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Araç yaşının ilerlemesiyle kasko yaptırma oranı düşüyor.

Haberler 30.04.2021 - 02:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Arabas olan herkesi ilgilendiriyor. Araçlar çarpma, çarpma, devrilme, yanma, çalnma veya üçüncü ahslarn kötü niyetli hareketleri nedeniyle hasar görebiliyor. Ayrca, özelikle son yllarda artan dolu ve sel gibi doa olaylar ile deprem gibi öngörülemez riskler nedeniyle de araçlar hasara urayabiliyor.

Kasko sigortas aracn urayaca maddi zararlar tazmin ederek yaanan ekonomik kayplar gideriyor. Türkiye Sigorta Birlii (TSB), araç sahiplerinin tüm bu risklere kar mümkünse en geni ölçüde, deilse de kendi bütçeleri çerçevesinde öncelik sralama yaparak, risklere kar teminat almalarn öneriyor.

GELECEK YILLARDA ARTACAK

Ancak Türkiyede araç sahiplerinin kasko sigortas konusunda yeterince bilinçli olmadklar görülüyor. TSBden alnan bilgilere göre, 2020 yl sonu itibaryla ülkemizde tüm araç gruplar dahil olmak üzere 24.1 milyon adet motorlu araç trafikte seyrediyor. Buna karn yürürlükte olan kasko sigortas poliçe says yalnzca 6.4 milyon adet. Ancak son yllarda araçlardaki teknolojik donanmlar artyor. Bu da onarm maliyetlerinin artmas anmanna geliyor. Yine dolu, sel deprem gibi doal afet riskleri yüzünden de önümüzdeki yllarda sigortallk oranlarnn artmas öngörülüyor.

DAHA YÜKSEK ORANDA NDRM

SBnin verilerine göre, sfr kilometre araçlarn satn almndan itibaren ilk üç yl sigortallk oran en yüksek düzeyde seyrediyor. Araç ya ilerledikçe kasko yaptrma oran da azalyor. Ancak son yllarda yaanan teknolojik gelimeler sonucu, araç yalansa bile onarm maliyetleri yine yüksek düzeyde seyrediyor. Bu da olas bir onarm durumunda araç sahibini ekonomik olarak etkiliyor. Ayrca sigorta irketleri kesintisiz olarak poliçelerini devam ettiren sigortallar için yllar geçtikçe daha yüksek oranlarda indirim yapyor. Yani araç yalandkça primler de azalyor.

DAR KASKO NEDR?

Kasko sigortas genel olarak, aracn çarpma, çarpma, devrilme, yanma, çalnma ve üçüncü ahslarn kötü niyetli hareketleri nedeniyle urayaca maddi zarar tazmin ediyor. Sigorta irketinin bu teminat gruplarndan sadece bir ksm için teminat verdii poliçeler ise dar kasko olarak adlandrlyor. Bu ürünün sigortalya en önemli avantaj, maruz kalma ihtimali görece düük olan riskleri teminat kapsamndan çkararak poliçe priminde önemli tutarda indirim elde edilebilmesi. Örnein aracn kapal garajda tutan biri, çalnma teminatn satn almayarak poliçe priminde indirim salyor.

MN ONARIM PAKET NEDR?

Mini onarm teminat sektörde kasko poliçeleri ile sigortallara sunulan bir ek hizmet. irketten irkete deien farkl uygulamalar olsa da genel olarak; boyasz kaporta göçük düzeltme, boya hasarl kaporta göçük düzeltme, boya tamiri (tampon syrklar, anahtar çizikleri, kap vuruklar), döeme tamiri, ön cam tamiri, plastik tampon tamiri, leke çkarma gibi hasarlar kapsyor. Sigorta irketleri poliçede mini onarm teminat olan sigortallarnn, poliçede belirtilen ölçülere uygun hasarlarnn onarmn ücretsiz salyor.

Ana Sayfaya Git