Arabulucu çözümleyici!

TESK Genel Başkanı Palandöken "Arabulucular sayesinde sorunlar hem daha kısa sürede hem de mahkeme masraflarına gerek kalmadan daha az maliyetle çözülebilecek"

Haberler 02.01.2018 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, arabuluculuk uygulamasna ilikin, Arabulucular sayesinde sorunlar hem daha ksa sürede hem de mahkeme masraflarna gerek kalmadan daha az maliyetle çözülebilecek. ifadesini kulland.

Palandöken, yapt yazl açklamada, bugünden itibaren zorunlu hale gelen arabuluculuk sisteminin güçlenmesi için esnaf ve sanatkarlar olarak üzerlerine düeni yapmaya hazr olduklarn belirtti.

çÖZÜMLEYC OLUR

Aralarnda uyumazlk bulunan taraflarn, sorunun çözümü için mahkemeye gitmeden önce arabuluculuk sistemine bavuracaklarn ifade eden Palandöken, u deerlendirmelerde bulundu:

Bamsz ve tarafsz arabulucular sayesinde sorunlar hem daha ksa sürede hem de mahkeme masraflarna gerek kalmadan daha az maliyetle çözülebilecek. Bugünden itibaren zorunlu hale gelecek olan arabuluculuk sistemi büyük bir tasarruf salayacak. Uzun yllar sonuçlandrlamayan i davalar artk birkaç gün içinde çözüme kavuturulabilecek.

Palandöken, ahiliin temel felsefesi olan doruluk, dürüstlük, kardelik ve toplumsal sorumluluk kavramlarnn arabuluculuk sistemiyle yeni bir boyut kazanacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git