"Araç kiralarken bakım belgesi isteyin"

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin "Kiraladığımız aracın kaskosunun ve sigortasının olduğuna, bakımının yapıldığına dair rapor isteme hakkımız var. Hiç bakımı yapılmamış sorunlu bir arabayı alıyoruz, bizdeyken problem çıkınca bizden tamir ücreti talep ediyorlar. Bunun için aracın bakımının düzenli şekilde yapıldığına dair rapor istenmeli"

Haberler 20.08.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüketiciler Birlii Genel Bakan Mahmut ahin, bayram tatili dönemlerinde artan araç kiralamalarnda maduriyet yaanmamas için aracn bakmnn yapldna dair rapor istenmesi gerektiini söyledi.

ahin, araç kiralamaya olan talebin bayram döneminde arttn belirterek, bu süreçte tüketicilerin madur olmamak için baz konulara dikkat etmesi gerektiini vurgulad.

Baz araç kiralama irketlerinin bakmlar düzenli yaplmayan araçlar kiralayabildiine iaret eden ahin, böyle araçlarn arzalanmas durumunda tamir ücretinin tüketiciye yanstlabildiini ifade etti.

Bu tür skntlarn yaanmamas için tüketicilerin dikkatli olmalar gerektiinin altn çizen ahin, Kiraladmz aracn kaskosunun ve sigortasnn olduuna, bakmnn yapldna dair rapor isteme hakkmz var. Hiç bakm yaplmam sorunlu bir arabay alyoruz bizdeyken problem çknca bizden tamir ücretini talep ediyorlar. Bunun için aracn bakmnn düzenli ekilde yapldna dair rapor istenmeli. diye konutu.

Bakm belgesi isteyin

Araç kiralamalarnda tüketiciye hem sözleme hem senet imzalatlmasnn da sakncal olduunu vurgulayan ahin, öyle devam etti:

Bizle sözleme yapyorlar, alnan sözlemeye istinaden bir de senet alyorlar. Araç kiralama irketi hem sözlemeye imza hem de u senede imza diyorsa oradan hemen kaçalm. Tüketici için sözleme senet niteliindedir ayrca bir senet alnyorsa bu hem sözleme hem senet kullanlabilir anlamna gelir. Baka alternatif yok ve bizden senet isteniyorsa sözlemeye o senedin verildiini yazdralm ve senedin üzerine de alacakl olarak o araç kiralama irketinin ismini yazdralm. Yani iki imzada da muhatabmz ayn olsun. Deilse senedin üzerine baka bir isim yazp tahsile koyuyorlar, sözlemeyi de ayrca uygulatabiliyorlar.

- Senedi yrtp atmayn

ahin, sözlemeyle birlikte imzalatlan senedin de ödeme yapldktan sonra atlmamas gerektiine dikkati çekerek, Ödemeyi yapp senedimizi aldktan sonra senedi asla yrtp atmayalm çünkü senedin ve sözlemenin fotokopisiyle bile bizi icraya verebilirler, dava açabilirler. Bo senet asla vermeyelim, muhatabn ismini yazdralm. uyarsnda bulundu.

Maduriyet yaanmamas için sözlemedeki detaylarn da büyük önem tadn dile getiren ahin, aracn kiraland ve teslim edildii gün ve saatin ayrntl ekilde sözlemeye yazlmas gerektiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git