Araç sahipleri dikkat!

Zorunlu trafik sigortasında fiyatlar hala çok yüksek seyrediyor. Zam için 'maliyetlerin arttığı' gerekçesini sunan sigorta şirketlerine yönelik birçok rahatlatıcı düzenleme yapıldı. Ancak vatandaşlar hala fiyatlardan şikayetçi. Şimdi ise sigortacıları rahatlatabilecek bir uygulama daha yürürlüğe girmeye hazırlanıyor.

Haberler 27.12.2016 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Torba tasaryla, edeer parça kullanm tekrar gündeme geldi. Buna göre araçlar kaza yaptnda, orijinal parçalar yerine belgeli edeer parçalarn kullanlmas resmi hale gelebilir.

BAROLAR BRL PTAL ETTRMT

Aslnda edeer parça kullanm daha önce serbest braklmt. Ancak Türkiye Barolar Birlii, Karayollar Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortas Genel artlar düzenlemesine dava açmt. Dantay da bunun üzerine, kasm aynda ald bir kararla, sigorta irketleri tarafndan karlanan hasar onarmlarnda çkma ve sökme parçalarn kullanlmasn serbest brakan maddenin yürütmesini durdurdu.

YERL SANAYYE KATKI SALAYABLR

Yeni torba tasarnn düzenleme gerekçesinde ise Bu husus sigortaclk ilkelerinin bir gerei olduu kadar rekabetçiliin de bir artdr. Bu uygulama ile bu parçalarn üretimini yapan yerli sanayimize de katk salanm olacaktr. Bu çerçevede, parça tedarikinde belgelenmi olmak kaydyla, parçalarn kullanlmasn teminen madde hazrlanmtr denildi.

VATANDAI YAKINDAN LGLENDRYOR

Öte yandan sigorta irketlerinin edeer parça kullanmas araç sahipleri için de önemli bir husus. Zira hasar gören orjinalken, yerine taklan parça yan sanayi ürünü olacak. Bu durum da, belgeli olsa bile edeer parçann ömrünü ve iini orjinal parça kadar iyi yapp yapamayaca sorusunu gündeme getiriyor.

Üstelik bu düzenlemenin ardndan sigorta irketlerinin indirime gideceine dair kesin bir durum yok. Daha önce de kaza sonras tazminat kusur orannda araç sahibine yükleyen düzenleme yaplmt. irketlerin üzerinden riski alan bu düzenlemeye ramen fiyatlar hala yüksek seyrediyor.

Ana Sayfaya Git