Aracınız varsa...

Hazine Müsteşarlığı zarar ettiği için trafik sigortalarıyla ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Şirketlerin bekledikleri devlet desteği için Bakanlar Kurulu onayı gerekiyor.

Haberler 01.06.2017 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazine, tavan fiyat uygulamasndan zarar ettikleri için trafik sigortas yapmayan irketler için havuz modelini hayata geçiriyor. Hasarl araç poliçeleri tüm irketlerin olduu havuzda biriken fondan karlanacak.

Tavan fiyat uygulamasnn yaratt maliyetler yüzünden farkl gerekçeler öne sürüp trafik sigortas yapmayan sigorta irketleri için Hazine Müstearl yeni bir model üzerinde çalmaya balad. Buna göre yüksek hasarl olduu için firmaya yüksek maliyet yaratan ve irketin sigorta yapmaya yanamad poliçeler havuza atlacak. irketlerin ar hasarl olmasa bile sigortalamak istemedikleri 4. basamaktaki araçlar da bu havuza aktarlabilecek.

ZARARI PAYLAACAKLAR

irketlerin mevcut poliçelerde Hazineye aktard fonun bir bölümü bu havuz için kullanlacak. Yüksek hasarl araçlarn aktarld havuz yl sonunda zarar edecek olursa, bu zarar sigorta irketlerinin pazar paylar orannda karlanacak. Bunun yannda, her poliçeden kesilen yüzde 5 oranndaki Trafik Hizmetleri Gelitirme Paynn büyük oranda oluturulacak havuza aktarlmas bekleniyor. Sigorta Araclar ve Acenteler Dernei Bakan rfan Uzun, TARSMde olduu gibi maliyetin bütün irketler arasnda paylalaca dolaysyla maduriyetlerin de ortadan kalkacan söyledi. Modelin içeriinin henüz netlemediini çünkü irketlerin bu havuzun içerisinde devlet desteinin mutlaka olmasn beklediini dile getiren Uzun, imdi Hazine bu havuza aktaraca payn yüzde kaç olmas gerektii konusunda taraflarla görümeler yapyor dedi.

BAKANLAR KURULU ONAYI GEREKL

irketlerin bekledikleri devlet destei için Bakanlar Kurulu onay gerekiyor. Kurul onay gelmezse havuz, devlet destei olmadan hayata geçecek. Bu durumda havuzda biriken hasarl poliçe oran yüksek olursa devlet müdahalesi gelecek. Havuzun gösterdii performansa göre ilerleyen dönemde devlet katks yaplabilecek.

SGORTA YAPMAYA YANAMIYORLAR

Sigorta irketleri yüksek maliyet yarattklar gerekçesiyle özellikle hasarl araçlara farkl gerekçelerle trafik sigortas yapmyor. Kredi kartna taksiti de kaldran irketler, çou zaman sistemde arza var ya da yeni sisteme geçi aamasndayz diyerek vatanda ve acenteleri madur ediyor. Firmalar bir yandan da ferdi kaza, yol yardm gibi ek teminatlar vererek tavan fiyat da amaya çalyorlar. Dolaysyla ürettikleri poliçe says düen acenteler de duruma isyan ediyor ve oluan maduriyetten ikyet ediyor.

Ana Sayfaya Git