Arazi eylemine tazyikli işlem!

Köylülerin 'arazi' eylemine tazyikli suyla müdahale

Haberler 13.01.2022 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, köylülerin aa dedikleri toprak sahipleriyle yaad ve 2010 ylnda imzalanan protokolle son bulan arazi sorunu, alann i insan Bedrettin Nasroluna devredilmesiyle yeniden balad. Köylüler, yllardr bir ksmn bedelsiz, bir ksmn da kira karl sürdükleri topraklarna tarm ürünleri deposu yaplmak üzere antiye alan kurulup duvar örüldüünü belirterek, 3 bin kiinin madur edilecei iddiasyla inaat engellemeye çalt. Jandarma eylemci gruba, tazyikli suyla müdahale etti.

Bismil ilçesinin krsal Sinan Mahallesindeki köylülerin aa dedikleri toprak sahipleriyle yaad arazi sorunu, 2010 ylnda kanaat önderleri ve siyasi parti temsilcilerinin araya girmesiyle imzalanan protokolle son buldu. Protokole göre, 25 bin dönümlük arazinin 8 bin dönümünün köylüler tarafndan kullanlaca kararlatrld. Toprak sahiplerinin arazilerini i insan Bedrettin Nasroluna devretmesiyle sorun, tekrar balad. Köylüler, Nasrolu tarafndan yaklak uzun yllardr sürdükleri topraklarna yaplacak tarm ürünleri deposu için antiye alan kurulmasna tepki gösterdi. Köylüler, duvar örülen alana gidip engel olmaya çalnca, bölgede güvenlik önlemi alan jandarma tazyikli suyla müdahale etti.

KÖYLÜNÜN ELNDEK ARAZDE TASARRUFU SÖZ KONUSU DEL

Köylüler adna açklama yapan muhtar azas Sinan Sever, toprak sahipleriyle köylüler arasnda 2010da kameralar karsnda kanaat önderleri ve milletvekillerinin de hazr olduu bir sözleme yapldn anmsatarak, 25 bin dönüm araziden 8 bin dönüm arazinin köylüler tarafndan kullanlaca kararlatrlm olup, bu arazilerin bir ksm kira bedeli karl, bir ksm da bedelsiz köylüler tarafndan kullanlmaktadr. Bedrettin Nasrolu, köyümüzün taziye evini yktrmak ve köylülerin babalarndan miras kalan evlerini yktrmak amacyla da ikayet ve davalar açmtr. Nasrolu, bir ksm arazilerde hissedar olsa bile arazi sahipleri tarafndan araziler haricen bölütürülmü olduundan köylülerin elindeki arazilerde tasarrufu söz konusu deildir.

Ayrca sulu arazi kira bedelleri arazi sahiplerine her sene ödenmekte olup köylünün bedeli karlnda kiralad ve Bedrettin Nasrolunun hissedar olduu bu arazilere herhangi bir itiraz da söz konusu olmamtr. Kira bedeli kullanlan bu arazilerin çiftçi kayt sistemi kaytlar da her sene yaplmakta olup Bedrettin Nasrolunun buna ilikin herhangi bir itiraz u ana kadar olmamtr. Köylüler hakknda defalarca ikayette bulunan, tehdit ve iftira nitelii tayan beyanlarda bulunup, köylüleri gayr resmi örgüt mensubu gibi göstermeye çalan ve yaklak 3 bin kiiyi madur etmeye çalan bir kiidir diye konutu.

BU DAVAYI HUKUKLA çÖZMEK STYORUZ

insan Bedrettin Nasrolu da mahalledeki tapulu arazilerine ilk etapta 60 milyonluk yatrmla 50 bin ton kapasiteli tarm ürünleri lisansl depo iletmesi kurmay amaçladklarn belirterek, Sinan Mahallesi hudutlar içinde 10 bin dönüme yakn Türkiye Cumhuriyeti tapusu olan bir vatandam. Bu arazinin bir bölümünde istihdama dayal yatrm yapmak istiyorum. Ne yazk ki baz kiiler tarafndan tehdit, taknlk ve hakarete maruz kalm durumdaym. Bundan ötürü yapacam yatrm engellenmektedir. Ancak bu gibi saldrlar ve tehditler olunca hakl olarak müracaat edeceim mülki amirler ve kolluk kuvvetleridir. Ancak buna ramen terör estirip dinlememektedirler. Tüm siyasi parti mensuplarndan ricam, hakikati ve gerçei örenmek ve o ekilde kamuoyuna yorum yapmak daha gerçekçi olacaktr. Bu davay hukukla çözmek istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git