Artık cezası var

Yaklaşık 31 milyon sürücünün bulunduğu Türkiye'de kuralları hiçe sayanlara Karayolları Trafik Kanununun muhtelif maddelerine göre para cezası kesiliyor. Gün ortasında lüzumsuz sis farı yakmanın cezası 132, araçlarda şartlarına uygun ışık donanımını bulundurmamanın cezası ise 598 TL. Akan trafikte öndeki aracın yol vermesi için uzun farları yakarak yol isteyen sürücülere de 132 TL para cezası kesiliyor.

Haberler 17.10.2020 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl bir yandan ölümlü kazalar azaltmak için denetimleri artrrken, dier yandan kural tanmayan sürücüleri de yakn takibe ald. Emniyet Genel Müdürlüü Trafik Hizmetleri Bakanl, kamuoyunda çok bilinmeyen Karayollar Trafik Kanununun muhtelif maddelerine göre kurallar hiçe sayan sürücülere para cezas yazldn duyurdu.

Bakanlk açklamasnda, keyf olarak sis farlarn yakan sürücülere para ve puan cezas uyguland belirtildi. Karayollar Trafik Kanununun 64/1 maddesine göre; yerleim birimleri dndaki kara yollarnda geceleri seyrederken, yeterince aydnlatlmam tünellere girerken, benzeri yer ve hallerde (karlamalar ve öndeki arac izleme halleri dnda) uza gösteren klar yakmamann cezasnn 132 TL olduu hatrlatld. Trafik Kanununun 63. maddesinde düzenlenen araçlarda artlarna uygun k donanmn bulundurmamann cezasnn da 598 lira olduu dile getirildi. Gece sis klarn sisli, karl ve saanak yamurlu havalar dnda dier farlarla birlikte yakmann cezasnn da 132 TL olduu vurguland.

KMSENN HABERDAR OLMADII O CEZALAR

Karayollar Trafik Kanununda far yakmayla ilgili uygulanan baz cezalar ise öyle sraland: Gece karlamalarda klar söndürmek 132 TL. Dönü klarn geç anlamnda kullanmak 132 TL. Öndeki arac geçerken, uyar için çok ksa süre dnda uza gösteren klar yakmak 132 TL. Sadece park lambalar ile seyretmek 132 TL. Kuyruk (arka kenar-arka park lambas) klarn uza veya yakn gösteren klarla birlikte kullanmamak 132 TL.

Ana Sayfaya Git