Artık türkiye'nin!

ASELSAN, geliştirerek ürettiği kızılötesi dedektörler ile termal kamera alt bileşenlerinde yurt dışı bağımlılığına son verecek önemli bir adım attı.

Haberler 25.04.2017 - 07:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ASELSAN, gelitirerek ürettii kzlötesi dedektörler ile termal kamera alt bileenlerinde yurt d bamllna son verecek önemli bir adm att.

irketin elektro-optik sistemler alanndaki çalmalarnn son örneklerinden olan GÖZ-Q termal kamera, 13. Uluslararas Savunma Sanayi Fuarnda (IDEF17) ilk kez görücüye çkacak.

GÖZ-Q, kzlötesi alglayc birimindeki Türk mühendisler tarafndan gelitirilen yüksek performansl soutmal kzlötesi dedektörüyle ASELSANn milli imkanlarla termal kamera üretimi konusunda ulat yetkinlii göstermesi açsndan önem tayor.

Kamera, ASELSANn yllardr sahip olduu yüksek performansl termal kamera tasarm ve üretim kabiliyetini, kurum tesislerinde seri üretimine balanan kuantum kuyulu soutmal kzlötesi dedektörler (QWIP) ile buluturuyor.

Snr, sahil ve kritik tesis güvenliinde ihtiyaç duyulan uzun menzilli ve yüksek performansl termal görüntüleme kabiliyetine sahip GÖZ-Q, elektromanyetik spektrumun uzun kzlötesi dalga boyunda (LWIR) alglama yapyor.

Tamamen askeri standartlara uygun gelitirilen GÖZ-Q termal kamera sistemi, sahip olduu operatör kontrol birimi, tripod ve motorize yönlendirme birimiyle kullancsna 360 derece alglama imkan sunuyor.

GÖZ-Q termal kamera, elektro-optik keif ve gözetleme sistemleri alannda ASELSAN ile Türkiyenin yetkinliini ve bamszln sergilemesi nedeniyle otoriteler tarafndan IDEF 2017nin yükselen yldz olarak gösteriliyor.

- hracatn önündeki engel kalkyor

Kzlötesi dedektörler, termal kameralarn en kritik bileenlerini oluturuyor. Dedektörler, mikro ve nano ölçekte yüzbinlerce alglaycdan oluuyor.

Görüün kstl olduu gece, gündüz ve kötü hava koullarnda cisimlerin ortama yaydklar çok küçük scaklk farklarn alglayan kzlötesi dedektörler sayesinde, gözle görülemeyen nesnelerin görünülebilirlii salanyor.

Dünyada sayl gelimi ülkelerde bulunan bu kritik teknoloji, sahip olan ülkenin ulusal korumas altnda olup varl gelimilik ve üstünlük göstergesi oluturuyor.

Kullanm alanna göre çeitlilik gösteren kzlötesi dedektörlerin milliletirilmesi, termal kameralarn dier ülkelere ihracnn önündeki en önemli engelin ortadan kalkmas anlamna geliyor.

Ana Sayfaya Git