Artık zorunlu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan "Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar"da güncelleme yapıldı.

Haberler 06.01.2022 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakan Murat Kurumun imzasyla yaplan düzenleme ile artk zincir market ve zincir maazalar plastik poetlerin yannda kat, file veya bez çanta ve benzeri alternatif çok kullanmlk tama ekipmanlarndan bulundurmak zorunda olacak.

çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Bakanlkça yaymlanan Plastik Poetlerin Ücretlendirilmesine likin Usul ve Esaslarda güncelleme yapld.

lgili sektör ve temsilcilerinin katlmyla düzenlenen Plastik Poet Komisyonu toplantsndaki görüler de dikkate alnrken, yaplan yeni düzenlemede, plastik poet ücretlerine ilikin u ifadelere yer verildi:

2022 yl plastik poetlere uygulanacak taban ücret adet bana vergiler dahil 25 kurutur. 01 Ocak 2022 tarihinden balayarak 2022 yl sonuna kadar ise sata tabi tüm poetler için uygulanacak ücret adet bana vergiler dahil 25 kuru olup daha az veya daha fazla bir ücret uygulanamaz.

ZORUNLU HALE GETRLD

Plastik poet fiyatlarn 2019da 25 kuru olarak belirleyen ve bu ylda fiyat sabit tutan çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakanl, zincir market ve zincir maazalara da yeni zorunluluklar getirdi.

Yeni ylla birlikte Plastik Poetlerin Ücretlendirilmesine likin Usul ve Esaslara eklenen madde ile artk zincir market ve zincir maazalar plastik poetlerin yannda kat, file veya bez çanta ve benzeri alternatif çok kullanmlk tama ekipmanlarndan bulundurmak zorunda olacak.

Söz konusu ekipmanlar, vatandalarn görüp kolayca eriebilecekleri ekilde kasa yaknlarna yerletirilecek. letmeler bu ekipmanlar, talep eden vatandalara ücretli ya da ücretsiz vermekle yükümlü olacak.

Plastik Poetlerin Ücretlendirilmesine likin Usul ve Esaslara eklenen yeni madde ise öyle:

Zincir market/maazalar, kasalarnda plastik poetlerin yan sra kat ve/veya bez ile file ve benzeri alternatif çok kullanmlk tama ekipman bulundurur ve müteri tarafndan talep edilmesi hlinde ekipman ücretli/ücretsiz salar.

lgili usul ve esaslarda yaplan yeni düzenlemeler, çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakan Murat Kurumun imzasyla uygulamaya alnd.

Ana Sayfaya Git