Aşevlerine 38 milyon lira kaynak ayrıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, destekledikleri aşevi hizmetlerinin kapasitesinin bu yıl 39 bin 484 kişiye yükseltildiğini ve bu kapsamda aşevlerine toplam 38 milyon lira kaynak aktarımında bulunduklarını bildirdi.

Haberler 14.05.2020 - 23:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlk, Türkiye genelindeki aevleri araclyla ihtiyaç sahipleri, yal, engelli ve hastalar ile evsiz vatandalar için üç öün scak yemek hizmeti sunulmasn salyor.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Selçuk, konuyla ilgili AA muhabirine yapt açklamada, aevlerinin Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakflar (SYDV) ve belediyelerle i birliinde faaliyet gösterdiini aktard.

Selçuk, Desteklediimiz aevleri 2019 ylnda 38 bin 422 kiilik kapasite ile hizmet verdi. 2020 yl için kapasitemizi 39 bin 484 kiiye yükselttik. Bu hizmetlerimizin aksamadan devam etmesi için 2020 ylnda toplam 38 milyon lira kaynak ayrdk. bilgisini paylat.

CORONA VRÜS SEBEBYLE EVLERE HZMET DÖNEM BALADI

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) kar huzurevlerinden engelli bakm merkezlerine, çocuk Evleri Sitelerinden kadn konukevlerine kadar tüm kurulularda sk önlemler alndn, salgnla etkin bir mücadele verildiini vurgulayan Selçuk, benzer ekilde Bakanlkça sunulan sosyal yardm hizmetlerinde de baz tedbirlerin devreye alndn dile getirdi.

Vefa Sosyal Destek Gruplarnda görevli personelin, kronik hastal bulunan veya 65 ya ve üstü evinden çkamayan tüm vatandalarn yannda olduuna, onlarn her ihtiyacna kotuuna dikkati çeken Selçuk, mart aynda Türkiye genelindeki 1003 SYDVye Kovid-19 tedbirlerine ilikin talimatlar gönderildiini söyledi.

Bakan Selçuk, bu kapsamda SYDV binalarnda gerekli dezenfeksiyonun salandn, sosyal yardm bavuru sahipleriyle toplu görüme yapmaktan kaçnldn ve salgn tehdidi geçene kadar zorunlu haller dnda hane ziyaretlerinin ertelendiini belirterek unlar kaydetti:

lk Kovid-19 vakasnn ülkemizde görüldüü 11 Marttan itibaren, salgn riskine kar aevlerimizdeki servis usulü yemek hizmetini geçici olarak sonlandrdk.

Maduriyet yaanmamas için yemek hizmetinin aevleri araclyla ihtiyaç sahibi vatandalarmza adreslerinde teslim edilmesi salanyor. Bunun yaplamad durumlarda ise vatandalarmza kuru gda desteinde bulunuluyor.

Ana Sayfaya Git