Asgari ücret Bin 668 lira!

Komisyon, 2017'de geçerli olacak asgari ücret belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü toplantısını TİSK'in ev sahipliğinde yaptı. Toplantıda, TÜİK temsilcileri "ağır" işlerde çalışan bir işçinin aylık net yaşam maliyetini bin 668 lira 90 kuruş olarak açıkladı.

Haberler 22.12.2016 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çi, iveren ve hükümet temsilcilerinden oluan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2017de geçerli olacak asgari ücret belirleme çalmalar kapsamnda üçüncü toplantsn yapt. Toplantda, Türkiye statistik Kurumu (TÜK) temsilcileri ar ilerde çalan bir içinin aylk net yaam maliyetini bin 668 lira 90 kuru olarak açklad.

Türkiye veren Sendikalar Konfederasyonunun (TSK) ev sahipliindeki toplantya çalma Genel Müdürü Nurcan Önder bakanlk etti. Komisyonda içi kesimini temsil eden Türk- heyetine Genel Eitim Sekreteri Nazmi Irgat, TSK heyetine ise Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir bakanlk yapt.

Görüntü alnmasnn ardndan basna kapal gerçekletirilen toplant, yaklak 1,5 saat sürdü.

- Son toplant 29 Aralkta

Toplantda, TÜK temsilcileri ar, orta ar ve hafif ilerde çalan bir içinin net yaam maliyetine ilikin rakamlar komisyon ile paylat. Bir içinin aylk net yaam maliyeti ar ilerde bin 668 lira 90 kuru, orta ar ilerde bin 485 lira 30 kuru, hafif ilerde ise bin 379 lira 40 kuru olarak açkland.

Komisyonun dördüncü ve son olmas beklenen toplantsnn, 29 Aralk Perembe günü çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnda yaplmas kararlatrld.

- Asgari ücret vergiden muaf tutulsun

Türk- heyetine bakanlk eden Nazmi Irgat, yapt açklamada, daha önce dile getirdikleri asgari ücretin vergi kesintisinden muaf tutulmas taleplerini bugünkü toplantda da dile getirdiklerini söyledi.

Asgari ücretin 2007de net bin 600 lira olmas tekliflerinde srarc olduklarn vurgulayan Irgat, TÜK temsilcilerinin bugün komisyona sunduu ar ilerde çalan bir içinin aylk net yaam maliyeti olan bin 668 lira 90 kuruun da kendi tekliflerinin doruluunu onaylar nitelikte olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git