Asgari ücret için Türk-İş teklifini açıkladı

Bir çalışanın yaşama maliyetinin aylık 2 bin 577 lira olarak hesaplandığını belirten Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret tekliflerinin de bu rakamın altında olmayacağını söyledi.

Haberler 29.11.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milyonlarca çalan yakndan ilgilendiren asgari ücreti belirlemek üzere içi, iveren ve hükümet temsilcilerinden oluan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantsn 2 Aralkta yapacak. lk toplantnn ardndan komisyon, içi ve iverenin ev sahipliinde de ayr ayr toplanacak. Komisyon, son toplantsn yine bakanlkta yapacak.

Toplantda içi kesimini temsil edecek olan Türk-in Genel Bakan Ergün Atalay, yaplan hesaplamaya göre bir çalann yaam maliyetinin aylk 2 bin 578 liraya yükseldiini belirterek, Asgari ücret teklifinde yaam maliyetinin altnda hiçbir eyi konumayz dedi. CHP heyetinin Türk- ziyareti srasnda konuan Atalay, nihai rakam Hak- ve DSK ile görütükten sonra belirleyeceklerini ifade etti.

YÜZDE 27YE KARILIK GELYOR

Asgari ücret 2020 lira. Atalayn telaffuz ettii rakam ise yüzde 27lik bir arta karlk geliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlnn Yeni Ekonomi Programnda (YEP) ise 2020 yl için enflasyon yüzde 8,5 olarak öngörülüyor. Bu orandan zam yaplmas halinde ise asgari ücret AG hariç 2 bin 191 lirada kalacak.

Ana Sayfaya Git