Asgari ücret inmeyecek.

MALİYE Bakanı Naci Ağbal asgari ücretle ilgili açıklama yaptı. Ağbal, "Asgari ücret 2017'de 1404 liranın altına düşmeyecek" dedi.

Haberler 29.01.2017 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasnda (BTSO) yaplan istiare toplantsna katlan Maliye Bakan Naci Abal, asgari ücretle ilgili deerlendirmelerde bulundu. Bu ücretle çalanlarn durumlarnda her geçen yl iyiletirme yapldn söyleyen Abal, 2017de asgari ücret 1404 lirann altna dümeyecek. Bunu da asgari geçim indiriminde yapacamz düzenlemeyle salayacaz diye konutu.

Yeni anayasayla ilgili yaplacak referandum sürecine de deinen Abal, yeni istemde yasama organnn daha güçlü olacan ileri sürdü. Abal, Yürütme organ ise anayasada, kendisine tanmlanm görev ve yetkiler çerçevesinde çok daha hzl hareket edecek. Bugün parlamenter sistem içerisinde örnein özel sektörü ilgilendiren bir konuyu hayata geçirmek için izlediimiz süreç ve yollar o kadar uzun ki. Halbuki sadece kararname ile çözülebilecek bir çok konu var. Cumhurbakanl sisteminde artk bu uzun ve yorucu süreç olmayacak dedi.

Anayasa deiiklii gerçekleirse yargnn temsil kabiliyetinin daha fazla olacan kaydeden Naci Abal, Adalet sisteminin hzl ilemesi lazm. Özel sektörümüzün karlat skntlarn banda uzun yarglama süreçleri var. Yargnn süreleri ksalacak ifadelerini kulland.

PEN ÖDEME NDRMNDENDE YARARLANACAKLAR

Vergi ve prim borcu yaplandrmasnda bir ksm vatandalarn pein veya taksit ödeme imkann kullanamadn hatrlatan Abal, unlar söyledi:

Mays ayna kadar pein veya taksitlerini öderlerse kanundan yararlanacaklar. Pein ödeme indiriminden de yararlanacaklar. Taksit ödeme imkann seçen aralk ve ocakta taksitlerini ödeyen iletmelerimiz önümüzdeki ubat, mart ve nisan aylarna ilikin vergi ile prim ödemeleri var. Onlar mays ay sonrasna erteledik. Ödenmeyen bu paralar için faiz almayacaz.

2017 ylnda yaplacak yeni çalma paketlerini anlatan Maliye Bakan Abal, Siz istediiniz kadar yenilik yapn kamu yönetiminiz iyi deilse yaptnz yenilikler bir ie yaramyor. Bir iletme iyi gününde borçlarn ödemise, vergilerini zamannda vermise ve gün gelip skntya dümüse ben devlet olarak onun üzerine niye gideyim? Tam tersine onun elinden tutup onu kaldrmam lazm dedi. Maliye olarak kötü gün dostu olacaklarn belirten Abal, sözlerini öyle sürdürdü:

Yaknda yapacamz yeniliklerle kötü gün dostu olan bir maliye olacaz. Bütün meseleleri Ankarada çözmek fikrinden vazgeçeceiz. Size en yakn yerlerde iler çözülsün. Maliye vergi sistemine ilikin olarak, aksaklklarmz var. Bunlar düzeltmemiz lazm. Dolayl vergileri az, dolaysz vergileri fazla almamz lazm. Vatanda, bize, Yeniden yaplandrma kanunu yaptnz. Vergisini ödemeyenlere af getirdiniz. Ödeyenler ne olacak diye soruyor. Vergisini tam zamannda ödeyen iletmelerimize vergi indirimi getireceiz. Haklarn teslim etmemiz lazm. Yine vatanda, yi günüde devlet vergi almasn biliyor. letme olarak kötü günümüz de olabiliyor. Bu dönemde Devlet üzerimize geliyor diyor. Vatanda hakl. Kötü gün dostu da olacaz. yi gününde vergisi ödemise ben bunu görüyorsam skntya dütüünde elini tutmam lazm. Borçlarn ertelemem lazm. Bunlar yaparsak devlete olan güven artar.

Ana Sayfaya Git