Asgari ücret tespiti için ilk toplantı 2 Aralık'ta

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2020'den geçerli olacak asgari ücretin tespiti için ilk toplantısını 2 Aralık'ta yapacak.

Haberler 23.11.2019 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlndan yaplan açklamada görülerine yer verilen Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz ilk toplantsn 2 Aralkta gerçekletirecek. ifadelerini kulland. Bu kapsamda komisyonun ilk toplants, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnda yaplacak. lk toplantnn ardndan komisyon, içi ve iverenin ev sahipliinde de ayr ayr toplanacak. Komisyon, son toplantsn yine Bakanlkta yapacak.

HABER MERKEZ

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 2 Aralkta ilk toplantsn gerçekletireceini duyurdu.

Bakan Selçuk, yapt yazl açklamasnda, içi, iveren ve hükümet temsilcilerinden oluan asgari ücret tespit komisyonunun 2020 ylnda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantsn bakanlkta gerçekletireceini bildirdi. Komisyonun ilk toplantsn 2 Aralkta gerçekletireceini belirten Bakan Selçuk, Taraflar, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücretin yeniden tespiti için bir araya gelecek. lk toplantnn ardndan komisyon, içi ve iverenin ev sahipliinde de ayr ayr toplanacak. Komisyon, son toplantsn yine bakanlkta yapacak dedi.

Asgari ücret ne kadar olacak?

2019 yl enflasyon tahmini yüzde 12. Asgari ücret de önceki yln enflasyon oranlar genelde 2-5 puan üzerinde gerçekleiyor. Böylece asgari ücrete yüzde 15 civarnda bir art olaca beklentisi douyor. Bu orann doru çkmas durumunda asgari ücret, net 2.323 liraya ulaacak.

Ana Sayfaya Git