Asgari ücret zirvesi

Ankara'da, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020 asgari ücretini belirlemek için 2'nci kez toplandı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "İnşallah çalışanlar lehine güzel bir toplantı olur. Güzel bir rakam açıklanırsa, biz de mutlu olacağımızı ifade ederiz" dedi.

Haberler 11.12.2019 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dorudan 7 milyona yakn çalan ilgilendiren asgari ücret görümelerinin ikinci aya, Türk-te gerçekletirildi. Toplantya; Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl çalma Genel Müdürü Nurcan Önder, Türk- Genel Eitim Sekreteri Nazmi Irgat, Türkiye veren Sendikalar Konfederasyonu (TSK) Genel Sekreteri Akansel Koç ile komisyon üyeleri katld.

NALLAH çALIANLAR LEHNE GÜZEL BR TABLO OLUR

Toplant öncesi Türk- Bakan Ergün Atalay, komisyon üyelerine ho geldiniz diyerek, açklamada bulundu. Bakan Atalay, bu yl ilk defa DSK ve HAK- ile birlikte bu süreci götürdüklerini, ilk toplant sonras arkadalarnn DSK ve HAK- i ziyaret edip onlarn da görü ve kararn aldklarn bildirdi. 2020 asgari ücret tekliflerinin 2 bin 578 lira olarak açkladklarn hatrlatan Atalay, Açlk, yoksulluk snr var, bir de yaam maliyeti vard. O gün biz, söylediimiz rakam bunun altnda olmasn diye talep ettik. Biz ayn noktadayz. nallah çalanlar lehine güzel bir toplant olur. Güzel bir rakam açklanrsa, biz de mutlu olacamz ifade ederiz dedi. Atalayn açklamasnn ardndan komisyon üyeleri toplantya geçti.

ASGAR ÜCRET BELRLEMEK ANAYASA HÜKMÜDÜR

Toplantda konuan çalma Genel Müdürü Nurcan Önder, asgari ücret tespit komisyonunun bamsz bir komisyon olduunu söyleyerek, öyle konutu:

Burada çalanlarn geçim artlar ve ülkedeki ekonomik duruma göre asgari ücreti belirlemeye çalyoruz. Bu bir anayasa hükmüdür, biz de bunu uygulamaya çalyoruz. Bugünkü toplantda kamu kurumlarnn temsilcilerinin birer sunum yapmalarn bekliyoruz. Geçen toplantmzda Hazine ve Maliye Bakanl, Ticaret Bakanl ve TÜKte belli konularda veriler ve raporlamalarn komisyona sunulmasn istemitik. imdi onlar dinleyeceiz, deerlendireceiz. Son toplanty Aralk aynn son haftas bakanmzn bakanlnda yapmay planlyoruz. Belirlenecek asgari ücretin tüm çalma hayatna ve ülkemize hayrl olmasn diliyorum. Yaplan açklamann ardndan toplant basna kapal devam etti.

ÜçÜNCÜ TOPLANTI 17 ARALIK

Türk- Genel Eitim Sekreteri Nazmi Irgat da TÜKin verilerini önceki seneler olduu gibi dikkate alacaklarn belirterek, Her ne kadar TSK buna itiraz ediyorsa da elimizde baka bir veri olmad için TÜKin verilerini bu yl da deerlendireceiz. dedi.

Irgat, bugünkü toplantyla ilgili Hak- ve DSKi bilgilendireceklerini de sözlerine ekledi.

Dorudan 7 milyona yakn çalan ilgilendiren asgari ücret görümelerinde süreç, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn ev sahipliinde 2 Aralktaki ilk toplantyla balamt.

Komisyon, 2020de geçerli olacak asgari ücreti belirleme görümeleri kapsamnda üçüncü toplantsn 17 Aralkta TSKin ev sahipliinde yapacak.

Ana Sayfaya Git