Asgari ücretin zirvesi 1 Aralık

Bakan Bilgin: "Asgari ücret görüşmelerinde ilk toplantı 1 Aralık'ta yapılacak"

Haberler 26.11.2021 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantsnn 1 Aralkta yaplacan bildirdi. Bilgin, yeni ylda geçerli olacak asgari ücretle ilgili, Bu rakamn toplumu tatmin edecek, toplumda adalet duygusunu pekitirecek, onu güçlendirecek, burada içiler sahipsiz deildir, devlet sosyal devlettir ve buna sahip çkmaktadr kanaatini yerletirecek bir seviyede olacana inanyorum. dedi.

Bakan Bilgin, yeni ylda geçerli olacak asgari ücret rakamnn içi, iveren ve hükümet temsilcilerinden oluan Asgari Ücret Tespit Komisyonunca belirleneceini anmsatt.

Komisyonun, ilk toplantsn çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnn ev sahipliinde 1 Aralkta yapacan belirten Bilgin, toplantnn yüz yüze gerçekletirileceini vurgulad.

ASGAR ÜCRET 15 KLK KOMSYON BELRLEYECEK

Asgari Ücret Tespit Komisyonunda içi tarafn Türk-, iveren tarafn Türkiye veren Sendikalar Konfederasyonu (TSK) temsil edecek.

çi, iveren ve hükümet temsilcilerinden 5er üyenin olduu komisyon, aralk ay sonuna kadar yapaca dört toplantyla yeni ylda geçerli olacak asgari ücret rakamn belirleyecek.

Asgari ücret mevcutta brüt 4 bin 203 lira 56 kuru, net 2 bin 825 lira 90 kuru olarak uygulanyor.

Bilginden asgari ücret açklamas

Bakan Bilgin, Türk-in bir otelde düzenledii Pandemi Döneminde çalma Hayatnda Kadn konulu eitim seminerine katld.

Bilgin, burada yapt konumada, asgari ücret meselesini uzlayla çözmek istediklerini belirterek, öyle konutu:

Asgari ücret konusunda Sayn Bakann (Türk- Genel Bakan Ergün Atalay) tavr çok aç emei koruyacak. Asgari ücret, ad üzerinde, Türkçe çok güzel tanmlanm. Bu rakamn, toplumu tatmin edecek, toplumda adalet duygusunu pekitirecek, onu güçlendirecek, burada içiler sahipsiz deildir, devlet sosyal devlettir ve buna sahip çkmaktadr kanaatini yerletirecek bir seviyede olacana inanyorum. Ben de bu anlaytaym ve Sayn Bakanla bu konuda uzlama içerisindeyiz.

KAYITSIZ YER DEMEK, EMEKTEN çALAN YER DEMEK

Türkiyede sendikal içi orannn düük seviyelerde olduunu ifade eden Bilgin, i yerlerinin büyük çounluunun örgütlenmeye kar olduunu söyledi.

Toplumun modernletikçe içileme orannn arttn, içileme oran arttkça da sendikalama orannn da artmas gerektiini vurgulayan Bilgin, unlar kaydetti:

Bu konuda Beyaz Bayrak Projesini hayata geçireceiz. Yani bir i yeri primlerini yatryorsa, prim borcu yoksa, sendikalysa ona beyaz bayrak vereceiz ve o bayran üzerinde Burada düzgün i vardr, örgütlü i vardr yazacak. Kayt dl ortadan kaldrr. Kaytsz i yeri demek, toplumun deerlerinden, emekten, vergiden çalan bir i yeri demektir. Dolaysyla biz bu Beyaz Bayrak Projesi ile buna kar mücadele edeceiz.

Ana Sayfaya Git