Asgari ücretliye vergi indirimi mi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu "(Asgari ücretli çalışanların vergi dilimine girmesi) Telafi etmek için biz çalışmamızı yapmıştık. Bununla ilgili yasal düzenlememizi de Meclis'e gönderdik"

Haberler 14.10.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu, asgari ücretle çalanlarn vergi dilimine girmesi konusuyla ilgili, Telafi etmek için biz çalmamz yapmtk. Bununla ilgili yasal düzenlememizi de Meclise gönderdik. dedi.

Sarerolu, AK Parti Genel Merkezinde Geniletilmi l Bakanlar Toplantsna geliinde gazetecilere açklamalarda bulundu.

Son günlerde sanki yeni bir konuymu gibi kamuoyunda yeni bir tartma bulunduuna iaret eden Sarerolu, Asgari ücretle çalan emekçilerimizin vergi dilimine girmesi konusuyla alakal olarak biz bunu austos ayn itibaryla gündemimize almtk. Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantmzda bu konuyla ilgili kararmz aldk. ifadesini kulland.

Babakan Binali Yldrmn asgari ücret tespit edildii zaman yl banda Asgari ücretli kardelerimiz, ocak aynda ne alyorlarsa aralk aynda bu ücreti net olarak almaya devam edecekler eklinde açklama yaptn hatrlatan Sarerolu, bugüne kadar AK Parti olarak verdikleri bütün sözlerin, taahhütlerin arkasnda dimdik durduklarn ifadesini kulland.

TELAF ETMEK çN

Asgari ücretin ülke açsndan hassas bir konu ve denge ücreti olduunun altn çizen Sarerolu, çalma Bakanl olarak kendilerinin en youn üzerinde durduklar, takip ettikleri konulardan birisi olduunu söyledi.

Sarerolu, u görülere yer verdi:

25 Eylül tarihinde aldmz Ekonomik Koordinasyon Kurulundaki karar dorultusunda Sayn Babakanmzn NTV canl yaynnda bir açklamas olmutu bu konuyla ilgili. Telafi edeceimizin ve hazineden karlayacamzn beyann Sayn Babaknmz verdi. u an Meclisin Plan Bütçe Komisyonunda görüülen Maliye Bakanlmzn Torba Tasarsnda bu konu zaten yer alyor. Eylül, ekim, kasm, aralk aylarndaki vergi dilimi hususunu telafi edeceimize ilikin metnimiz yasa tasarsna zaten konuldu. 27 Eylül itibaryla de Meclisimizde, u anda da Plan Bütçe Komisyonunda görüülüyor. En ksa zamanda Genel Kurula gidecek, yasalatktan sonra da eylülden itibaren vergi dilimine girilmesi bizim için zaten gündemimizin birinci srasndayd, telafi etmek için biz çalmamz yapmtk ve zaten bunun ile ilgili yasal düzenlememizi de Meclise gönderdik.

Özellikle çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl olarak içinin, iverenin çiftçinin, esnafn, tüm kesimlerin hakk ve hukuku konusunda hassasiyetle çaltklarna iaret eden Sarerolu, Hiç kimsenin bir hak kaybna, hiç kimsenin herhangi bir tereddüte düürecek içlerinde bir sorun oluturabilecek konuyla ilgili duyarsz kalmamz söz konusu olmaz. Bununla ilgili çalmalarmz yaparz ve gereini de yerine getiririz. Bu konu hassas bir konu 5 milyon kiiyi ilgilendiren bir konu ve gerei u anda yaplmtr. Endieye, tereddüte, skntya gerek yok diye ifade etmek istiyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git