Asgari ücrette hedef belirlendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Asgari ücret için bir hedef var, çalışma sürüyor. Aralıkta komisyon toplanacak" dedi.

Haberler 10.11.2021 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, asgari ücretin gündemlerinde olduunu belirterek, Rakam veremem ama asgari ücretle ilgili, toplumumuzun bugün kar karya bulunduu enflasyon sorununun, özellikle asgari ücretle çalanlarn üzerindeki yükünü alacak bir çalma, netice olacan düünüyorum. dedi.

Temaslar kapsamnda kente gelen Bilgin, Zonguldak Valiliini ziyaret etti. eref defterini imzalayan Bilgin, Vali Mustafa Tutulmazdan kent hakknda bilgi ald.

Vali Tutulmaz, ziyarette Bakan Bilgine madenci feneri hediye etti.

Daha sonra Zonguldak Amelebirliine geçen Bilgine, Bakan enol Yücel, çalmalar hakknda bilgi verdi.

Ardndan Genel Maden çileri Sendikasn (GMS) ziyaret eden Belgine, Genel Bakan Hakan Yeil faaliyetlerine ilikin bilgilendirmede bulunarak, madenci heykeli ve formas takdim etti.

ASGAR ÜCRET GÜNDEMMZDE

Bilgin, burada yapt açklamada, maden içilerinin merkezinde bulunduu için mutlu olduunu, yerin altnda ve üstünde çalan maden içilerini mutlu görmenin kendileri için önemli olduunu söyledi.

Hükümetin maden içilii meselesine önem verdiini vurgulayan Bilgin, aln terini toprakla buluturup onu cevher olarak insanlarn hizmetine, üretime ve ekonomiye katmann büyük bir deer olduunu kaydetti.

Hükümetin, yer altnda çalan içilerin asgari ücretlerini iki katna çkararak tarihi bir adm attn anlatan Bilgin, Son sözlemenin de maden içilerinin yüzünü güldüren, gözlerini ldatan bir anlamayla sonuçlanm olmas, hem ekonomiye hem sosyal dayanmaya uygun bir netice olmutur. Bu mücadele iyi neticelendiyse sendika bakanlarmzn ve bata burada bulunan Türk- Genel Bakan Ergün Atalayn, onlarn mücadelesiyle oldu. Biz de toplumun, içinin taleplerine uygun bir cevap vermenin huzuruyla karnzda bulunuyoruz. diye konutu.

Bir gazetecinin asgari ücretle ilgili sorusuna ise Bilgin, Asgari ücret gündemimizde. Burada rakam veremem ama asgari ücretle ilgili, toplumumuzun bugün kar karya bulunduu enflasyon sorununun, özellikle asgari ücretle çalanlarn üzerindeki yükünü alacak bir çalma, netice olacan düünüyorum. yantn verdi.

çalmalarn devam ettiini dile getiren Bilgin, Bunlar neticelendikten sonra aralk aynn ilk haftasnda bir araya geleceiz. çok ksa sürede, eskisi gibi uzun olmayan sürede bunu neticelendireceimizi söyleyebilirim. ifadesini kulland.

Bir gazetecinin Önceki art oran korunabilecek mi? diye sormas üzerine, Türk- Genel Bakan Ergün Atalay araya girerek, O kadar aada tutma. sözlerini sarf etti.

3600Ü TOPLU SÖZLEME MADDES HALNE GETRDK

Bakan Bilgin, emeklilikte yaa taklanlara (EYT) ve 3600 ek göstergeye ilikin soruya da u cevab verdi:

Bakanlmzn alannda olan bütün konular erken emeklilii, 3600ü, sözlemeli personelin kamu haklarna sahip olmas tüm bunlarn komisyonlarn kurduk. Komisyonlarmz çalyor. Maliyet üzerinde çalyoruz, kapsamlarn çalyoruz. Bunlar neticelenmeden, bir açklama yapmak istemiyorum, ama toplumda büyük bir rahatlama yapacak. Zaten 3600ü toplu sözleme maddesi haline getirdik. O bizim için yükümlülük oldu. Bunlar çözeceiz.

Toplu sözlemeye yönelik zam ile Türkiye Takömürü Kurumunun norm kadro aç sorusu üzerine Bilgin, nallah çözülecek. Sayn Bakanmzla görütüm, olumlu yant verdi. çözeceiz. dedi.

Maden ehidi çocuklarnn kamuda istihdamyla ilgili yeni bir düzenleme yaplp yaplmayaca sorulan Bilgin, Sorunun farkndayz. Tarihi ortadan kaldrp genelletirmeyi düünüyoruz. Meclisimize intikal ettireceiz. Bu yasal bir düzenlemeyi gerektiriyor, gerekli öneriyi yapacaz. Mecliste yasa tasarsyla yaplacak düzenlemeyle halledileceini düünüyorum. ifadesini kulland.

Bilgin, okullarda temizlik ve güvenlik personeli almna ilikin soru üzerine de unlar paylat:

Bu düzenlemeyi Milli Eitim Bakanl yapyor. Bakanln bize bir talebi vard, bunu da pandemi nedeniyle biz karlyoruz, yoksa biz bunu karlamayz. Milli Eitim Bakanl kendi personeliyle o ileri yapacak. Ancak olaanüstü artlardan geçiyoruz. Eitime uzun süre ara verildi. Bizim destek olmamz gerektii konusunda Milli Eitim Bakanlndan gelen talebi karladk. Okullarn ilevlerini gerçekletirmesi bakanlk personelinin ii. Biz oraya sadece katk yapyoruz, olaanüstü artlar nedeniyle. Yoksa bizim öyle bir görevimiz yok.

Ana Sayfaya Git