Asgari ücrette ilk teklif; 1893

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2018 yılında geçerli olacak asgari ücretle ilgili, "Bizim resmi talebimiz, 2018 yılında net bin 893 lira 90 kuruş. Bu rakamı bize versinler, biz hemen yarın buna imza atalım." dedi.

Haberler 16.12.2017 - 08:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çi, iveren ve hükümet temsilcilerinden oluan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018de geçerli olacak asgari ücreti belirleme görümeleri kapsamnda ikinci toplantsn Türk-te yapt.

Toplantnn devam ettii srada basn mensuplarna açklamalarda bulunan Atalay, yeni ylda geçerli olacak asgari ücretle ilgili taleplerini sralad.

Daha önce asgari ücretle ilgili rakamsal taleplerini TÜKin bir içi için hesaplad asgari geçim endeksini paylamasnn ardndan kamuoyuna açklayacaklar yönündeki deerlendirmelerini anmsatan Atalay, TÜKin resmi rakam imdi elimizde. u anda bin 893 lira 90 kuru TÜKin resmi açklamas. Devletin kurumunun açklad bu rakam bize versinler, biz hemen yarn buna imza atalm. Türk- olarak bizim resmi talebimiz, 2018 ylnda net bin 893 lira 90 kuru. Bu belki süper bir rakam deil ama bizim için makul bir rakam. diye konutu.

Atalay, bir soru üzerine, verenlere salanan 100 liralk asgari ücret desteinin örgütlü olan i yerlerinde devam etmesini talep ediyoruz. Bununla birlikte, asgari ücretin vergi kesintisinden etkilenmemesi yönündeki uygulamann bu yl da devam ettirilmesini istiyoruz. dedi.

Taeron içilerle ilgili düzenlemeye de deinen Atalay, u bilgileri verdi:

Bugün geldiimiz noktada, KTlerdeki problemin de büyük bölümünün çözülecei gözüküyor. Sayn çalma Bakan bununla ilgili sizlere açklama yapacaktr diye düünüyorum. KTlerde demiryollarnda, PTTde deiik kurumlarda problem vard. Bunlarla ilgi Babakann talimat neticesinde Maliye ile çalma bakanlklar bir çalma yürütüyor. Bugün Sayn çalma Bakan ile beraberdik. Bununla ilgili problem olmayacan söylediler. Ama sonucu görmek için Sayn Bakann yapaca açklamay bekleyeceiz.

- Snavn içilerin kadroya geçirilmesinde engel olduunu düünmüyoruz

KTlerdeki çalanlarn kadroya alnp alnmayacana dair kamuoyunda büyük bir merak olduunu ifade eden Atalay, Bunlarn kadroya geçmesiyle ilgili hükümet çalma yapyor. Bu çalanlarn bu kapsamn dnda olmadn u anda ben düünüyorum. Resmi açklamay Sayn Bakann yapmas lazm. diye konutu.

Taeron içilerin kadroya geçirilmesinde snav artna da deinen Atalay, Biz snavn içilerin kadroya geçirilmesinde engel olduunu düünmüyoruz. Bu vasflar kim karlyorsa, kim 12 ay çalyorsa bunlar kadroya alnacak. Bununla ilgili tereddüt var ama bu tereddüde gerek yok. dedi.

- Sene sonu olmadan taeron düzenlemesi yasalaacak

Atalay, konfederasyon olarak taeron içilerin kadroya geçirilmesi konusunda yllardr büyük çaba harcadklarn belirterek, bu sorunun çözülme aamasna gelmesinde kendileri ve hükümet kadar basn mensuplarnn da büyük katksnn bulunduunu söyledi.

Hükümetin taerona kadro düzenlemesini ylba öncesi TBMMye sunaca görüünü paylaan Atalay, Benim aldm bilgi, sene sonu olmadan taeron düzenlemesi yasalaacak. dedi.

Özel güvenliklerin kadroya alnmas konusunda problem görmediini dile getiren Atalay, 850-900 bin kiinin kadroya alnaca yerde bu i 10 gündür. KTlerdeki 50 bin kiinin gölgesinde kalyordu. çözülecek olmas sevindirici ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git