Asgari ücrette yeni formül masada!

Hükümet asgari ücrette iyileştirme sağlayacak adım atmaya hazırlanıyor. Yapılacak düzenleme öncesi 751 TL’lik kesintinin alınmaması ya da vergi kalemlerinin azaltılmasına yönelik iki formül üzerinde duruluyor.

Haberler 23.10.2021 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partinin asgari ücret görümeleri öncesi milyonlarca asgari ücretliyi sevindirecek bir düzenleme üzerinde çalt örenildi. Taslak aamasnda olan çalmada formüller masaya yatrlyor. Halen brüt 3 bin 577 TL olan asgari ücretten yaplan 751 TLlik kesintinin alnmamas ya da vergi kalemlerinin azaltlmasna yönelik iki formül masada.

SALIKLI GELR VURGUSU

Bu haftaki grup toplantsnda vergi adaletsizliine deinen MHP lideri Devlet Bahçelinin ardndan bütçe görümelerinde de Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay Sürdürülebilir ve salkl gelir kaynaklarnn arttrlmas için vergilemede adalet, eitlik, öngörülebilirlik ve effaflk ilkeleri temelinde verginin tabana yaylmas ve gönüllü uyumun artrlmasna yönelik çalmalar 2022 yl bütçesinde de sürdürülecektir ifadelerini kulland.

751 LRALIK KESNT

Açklamalarn ardndan kulisler de hareketlendi. Edinilen bilgilere göre AK Partinin 2022 asgari ücretinin tespitine ilikin balayacak görümeler öncesi bir düzenleme üzerinde durduu belirtiliyor. u an taslak aamasnda olan çalmada brüt asgari ücrette yaplan 751 liralk kesintiye formül aranyor. Taslaa son eklinin verilerek kamuoyu ile paylalmas bekleniyor.

4 AYRI VERG ALINIYOR

u anda brütü 3 bin 577,50 Türk Liras olan asgari ücretle çalan bir içinin eline asgari geçim indirimi dahil net 2 bin 825,90 lira geçiyor. Asgari ücretliden yüzde 14 SSK prim içi hissesi, yüzde 1 isizlik sigortas primi hissesi, yüzde 15 Gelir Vergisi, yüzde 7,59 da Damga Vergisi olmak üzere 4 kalemde vergi kesiliyor.

Ana Sayfaya Git