Asgari yatırım şartı yoksada

Cazibe Merkezleri Programı kapsamındaki illerde kurulacak çağrı merkezleri, kurulduğu bölgenin teşviklerinden asgari yatırım şartı aranmaksızın faydalanabilecek.

Haberler 23.02.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cazibe Merkezleri Program kapsamndaki 23 ilde kurulacak çar merkezleri, kurulduu bölgenin teviklerinden, asgari yatrm art aranmakszn yararlanabilecek.

Ekonomi Bakanlnn Yatrmlarda Devlet Yardmlar Hakknda Kararda Deiiklik Yaplmasna Dair Karar Resmi Gazetede yaymland.

Buna göre, Cazibe Merkezleri Program kapsamnda yer alan 4üncü ve 5inci bölge illerindeki organize sanayi bölgeleri (OSB) ile Kilisteki OSBlerde gerçekletirilecek bölgesel, büyük ölçekli ve stratejik tevik uygulamalar kapsamndaki yatrmlar 6nc bölgede uygulanan destekleri alabilecek.

Cazibe Merkezleri Program kapsamndaki illere tanan tesise ilave yatrm yaplmamas veya yatrmn artlar salayamamas durumunda, 4 ve 5inci bölge illerine tanan tesisler Sigorta Primi veren Hissesi, 6nc bölge illerine tananlar Sigorta Primi veren Hissesi, Sigorta Primi ve Gelir Vergisi Stopaj desteinden yararlanabilecek.

Söz konusu illere tanmann gerçeklemesi ve artlarn salanmas halinde ilave yatrmlar, Gümrük Vergisi muafiyeti, KDV istisnas ve vergi indirimi desteinden faydalanabilecek.

Program kapsamndaki illerde kurulacak çar ve veri merkezleri, bölgesinin teviklerinden, asgari yatrm art aranmakszn yararlanabilecek.

- Geçici maddeler

Bu karar ve daha önceki kararlar kapsamnda imalat sanayi için düzenlenen yatrm tevik belgeleri kapsamnda 1 Ocak-31 Aralk 2017 tarihleri arasndaki yatrmlar için bina-inaat harcamalarnda KDV iadesi uygulanacak.

Ayrca bölgesel, büyük ölçekli ve stratejik tevik uygulamalar kapsamnda vergi indirimi desteinde uygulanacak yatrma katk oranlar her bir bölgede geçerli olan yatrma katk oranna 15 puan ilave edilmek suretiyle, kurumlar vergisi veya gelir vergisi indirimi tüm bölgelerde yüzde 100 orannda ve yatrma katk tutarnn yatrm döneminde yatrmcnn dier faaliyetlerinden elde ettii kazançlara uygulanacak oran yüzde 100 olmak üzere salanacak.

Ana Sayfaya Git