Askere sınır ötesi tazminat ödemesi

Milli Savunma Bakanlığınca, sınır ötesi operasyonlarda görev alan TSK personeline tazminat ödenecek.

Haberler 01.03.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Frat Kalkan Harekat kapsamnda yaplacak ödemeler için gerekli bakanlk talimat, Genelkurmay Bakanlna ve kuvvet komutanlklarna gönderildi

Tazminat, snr ötesinde görev yaplan günlerle orantl olarak ödenecek. Ödeme, görev yaplan ay takip eden ayn 15inde, aylklarla birlikte yaplacak

Snr ötesinde yürütülen görev srasnda ehit olan personel için ödemeler, kuvvet komutanlklar üzerinden ehidin dul ve yetimlerine yaplacak

Milli Savunma Bakanlnca, snr ötesi operasyonlarda görev alan Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) personeline tazminat ödenecek. Frat Kalkan Harekat kapsamnda gerçekletirilecek ödemeler için Genelkurmay Bakanl ve kuvvet komutanlklarna talimat gönderildi, ödemeler en ksa sürede yaplacak.

Olaanüstü hal kapsamnda hazrlanan 375 sayl Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile snr ötesi operasyonlarda görevlendirilen TSK personeline tazminat ödenmesi kararlatrlmt.

Milli Savunma Bakanlnca, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararlarna Dayanlarak Yabanc Ülkelere Gönderilen Personele Ödenecek Tazminata likin Esaslar belirlenerek, Babakanlk makamna sunuldu.

KHKnn 28inci maddesine göre, harcrahlar dnda ödenecek tazminata ilikin esaslar, Babakan Binali Yldrm tarafndan onaylanarak 25 ubatta yürürlüe girdi.

Düzenlemeye göre, snr ötesi operasyonlarda görev alan TSK personeline tazminat ödenecek. Suriyenin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Frat Kalkan Harekat kapsamnda yaplacak ödemeler için gerekli bakanlk talimat, dün itibaryla Genelkurmay Bakanlna ve kuvvet komutanlklarna gönderildi.

Personele, 29 Ekim 2016 tarihinden itibaren yaplan görevleri kapsayacak ekilde tazminat ödenecek.

Snr ötesinde yürütülen görev srasnda ehit olan personel için ödemeler, kuvvet komutanlklar üzerinden ehidin dul ve yetimlerine yaplacak. Dul ve yetim bulunmamas durumunda ise tazminat ödemeleri, ehidin kanuni mirasçlarna yaplacak.

- Tazminat her ayn 15inde yatacak

Düzenleme, 6245 sayl Harcrah Kanunu kapsamnda harcrah alanlar dnda, TBMM kararlarna dayanlarak, yabanc ülkelere birlik halinde veya tek bana görevlendirilen subay, astsubay, uzman jandarma, sivil memur, içi, uzman erba, sözlemeli erba ve erler ile erba ve erleri kapsyor.

Tazminatn aylk ödeme tutar, gösterge rakamnn memur aylk katsaysyla çarplarak hesaplanacak. Tazminat, snr ötesinde görev yaplan günlerle orantl olarak ödenecek.

Ödeme, görev yaplan ay takip eden ayn 15inde, aylklarla birlikte yaplacak.

Snr ötesi görevler kapsamnda, görev uçuuna fiilen katlan pilotlar ile görevi desteklemek amasyla hava aracnda fiilen görev yapan personele, göreve itirak ettikleri günlerle orantl olarak tazminat ödenecek.

Snr ötesi görevlere fiilen katlan yüzer unsurlar emrinde görevli personele, Türk karasular dnda görev yaplan süreyle orantl olarak tazminat ödenecek.

- Görevden uzaklatrlanlara tazminat yok

Herhangi bir suçtan dolay görevden uzaklatrma, gözaltna alnma, aça alnma ve tutukluluk gibi hallerde tazminat ödenmeyecek.

Aça alnan veya tutuklananlardan, hakknda kamu davasnn dümesine, ortadan kaldrlmasna, yarglamann menine veya beraatine karar verilenlerin, açkta, görevden uzakta, tutuklulukta veya gözaltnda geçirdikleri süreler için ödeme yaplmayacak.

Yaplacak ödemelerde, her ay için hazrlanan form doldurularak ilgili makamlarca onaylanacak ve ödeme emri belgesine eklenecek.

Snr ötesi görevlere katlmak üzere birlik halinde veya bireysel olarak görevlendirilen personel ile bu birliklerin emrine, harekat komutasna veya kontrolüne verilen birliklerde görevli personelin tazminat ödemeleri, snr ötesi görevleri sevk ve idare etmekle sorumlu harcama yetkisine haiz birlik, kurum veya belirleyecei birlik ya da kurumlarca yaplacak.

Snr ötesindeki görevler nedeniyle meydana gelen sakatlk ve yaralanmalarda, tedavi, istirahat ve hava deiimi süresince tazminat ödenecek. Ayn nedenlere bal olarak oluan hastalanmalarda ise hastanede geçen tedavi süresince, fiilen görev yapma art aranmakszn ödeme yaplmaya devam edilecek.

- Tazminattan hiçbir vergi ve kesinti yaplamayacak

Snr ötesindeki görevler srasnda veya bu görevi nedeniyle yaanan bir hadiseden dolay kendisinden haber alnamayan personel için de tazminat ödenmeye devam edilecek. Bu hallerdeki ödemeler 12 ay geçmeyecek.

Bu kapsamda tedavi, istirahat ve hava deiimi süresince ödenecek tazminatn aylk tutar, subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erba ve sözlemeli erba ve erler ile sivil memur ve içiler, erba ve erler için, gösterge rakamnn memur aylk katsays ile çarpm sonucu bulunacak tutar geçmeyecek.

Tazminattan, damga vergisi dahil hiçbir vergi ve kesinti yaplamayacak. Düzenleme, Milli Savunma Bakanlnca yürütülecek.

Ana Sayfaya Git